SPEELHOEK IN DE WOONKAMER

Ons huis is niet zo heel groot, maar de leefruimte heeft wel een open indeling, iets dat toch een ruimtelijk gevoel geeft. Ik heb altijd al een leuke speelhoek voor Belle willen maken en nu Lotus er ook is zal zij er ook veel plezier van hebben.

Vanwege mijn baan als zelfstandige waarbij ik klanten aan huis heb was het best lastig om iets te bedenken dat niet rommelig aan zou doen, maar tegelijkertijd wel leuk is voor kinderen en zou passen in ons interieur. Ik kwam op het idee van een ‘busyboard’ maar dan op mijn eigen manier: iets dat duurzaam is, van hout en natuurlijk zelf te maken. Mijn voorkeur gaat niet uit naar plastic en anti-interactief speelgoed. In ons huis vind je dan ook geen plastic piano’s, toettoet, zoefzoef en poppen met dichtvallende ogen, plassend op het potje. Het is in mijn ogen belangrijk dat speelgoed van duurzaam materiaal is, dat het met liefde ontworpen is en geen massaproduct is. Jouw eigen fantasie gebruiken en het zelf ontdekken. Met deze gedachten ontstond deze ‘speelmuur’. Het is gemaakt van grenen bewerkte vloerplanken die aan de achterzijde een led licht hebben waarbij de meisjes zelf op de knopjes kunnen drukken om de kleuren te veranderen. Het geheel is maar aan vier schroeven bevestigd aan de muur. Op de muurtje bevestig ik speelgoed en speeltoestellen up-to-leeftijd. Het poppenhuisje heeft magnetische aankleedpoppen waar Belle graag mee speelt. Alle puzzels en gezelschapsspellen bewaren we in een grote mand van 3Sprouts. Je kan er zoveel mee en het groeit met je kinderen mee. Straks als ze gaat tellen bevestigen we een leuke Lilliputiens telbord, als ze straks gaat klokkijken en dagen bijhouden, dan hebben wij ook hier een houten bord van. Zo stem ik regelmatig de ‘speelmuur’ af op de behoeftes van mijn dochters. TIP: Ben je niet zo handig met klussen, dan kan je het bij mijn inspiratiebron bestellen.

IMG_7342

 

Leave a Reply