Mádara baby&kids: natuurlijke verzorgingsproducten

Mádara baby&Kids: natuurlijke verzorgingsproducten

Aan de verzorgingsproducten voor mijn kinderen stel ik altijd hoge eisen. Vooral ook omdat Belle een zeer gevoelige huid heeft, ben ik altijd extra alert op allerlei toevoegingen en lees daarom zorgvuldig de ingrediënten. Met de Mádara verzorgingsproducten, welke je ook kiest, is dat niet nodig want de Mádara cosmetica is natuurlijk, gecertificeerd en veilig.

Mádara staat voor 100% natuurlijke en ecologische cosmetica, gecertificeerd volgens de internationale Ecocert-norm. Dat is een vrijwillige standaard die de natuurlijke oorsprong van cosmetische producten verklaart. Ecocert verbiedt het gebruik van synthetische parfums en synthetische conserveermiddelen, zoals: parabenen, minerale olie, propyleenglycol en andere synthetische ingrediënten.

De baby&kids lijn bestaat uit vier producten: een shampoo, een wasgel, olie en bodylotion. Ik heb ruim de tijd genomen om alle vier verzorgingsproducten zorgvuldig samen en afzonderlijk te testen en vertel hierover graag mijn ervaringen.

Oat en linden shampoo: Belle heeft een hekel aan haarwassen vanwege de angst dat zeep in haar ogen kan komen, iets waar (logisch ook) veel kinderen bang voor zijn. Wat we ook probeerden, ze bleef vaak heel zielig huilen. Om die reden wassen we dus zo snel mogelijk met het liefst zo min mogelijk shampoo die ook nog eens niet moet prikken en niet teveel schuimt zodat het snel uit te wassen is. Deze shampoo is heel mild en fijn om mee te wassen: Havermout heeft niet-allergische en reinigende eigenschappen, terwijl lindenbloesem de hoofdhuid hydrateert en het kammen gemakkelijker maakt. De shampoo schuimt een beetje, ruikt heerlijk en prikt niet! Het ging zo goed dat we nu enkel deze shampoo gebruiken en niets anders; wie weet bevat het magische krachten? 🙂

Oat & Camomile gentle wash gel: De gevoelige huid wordt hiermee compleet vertroeteld met de rustgevende kamille en reinigende haver. Dan heb ik het niet over mijn kinderen, maar over mijzelf! Zo heerlijk fruitig is deze wasgel… ik denk dat ik er dan ook maar eentje voor mijzelf koop, maar dan een uit de volwassene verzorgingslijn…

Cocoa & plum creamy oil: Massage voor je baby…heerlijk, toch? Helaas is het hier mission impossible omdat ik schatten van kinderen heb, met een eigen willetje die niet willen gaan liggen na het badje om te genieten van een rustgevende massage. Dus ik gebruik die gewoon als lotion na het badderen. Hier zitten pruimpitten en cacaobonnen in die voor een verzorgend kalmerend effect zorgt en de huid beschermd tegen uitdroging.

Cloudberry & oat hydrating lotion: Voor het dagelijkse gebruik ga ik voor de lotions: Het smeert gemakkelijk, vooral in de zomer, droogt snel, laat geen vlekken en het zorgt voor een soort beschermend onzichtbaar laagje over de droge huid heen. Braambes (cloudberry) is rijk aan vitamine C, hydrateert en verzacht de gevoelige huid en versterkt de huidbarrière.

Mádara biedt een goede lijn voor de verzorging van de pasgeboren baby of jonge kinderen en de prijzen zijn niet erg hoog in vergelijking met andere natuurlijke cosmetica.
Voor meer informatie, keuze hulp bij producten en bestellen kun je een kijkje nemen op de website van Mádara.

minibelle-nl-9787minibelle-nl-2069minibelle-nl-2052

Deze blogpost bevat producten die ik van een merk/bedrijf heb gekregen.

Creative Commons-Licentie
Fotos van @minibelle.nl is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie.

Leave a Reply