Review: fotoalbum van Fotofabriek

Review: fotoalbum van Fotofabriek

Zoals je al misschien wel kan vermoeden ben ik in het bezit van een enorme berg data aan digitale foto’s. Ik kan ontzettend genieten van al die mooie momenten en plaatjes! Maar… verder dan het opslaan in digitale mappen ben ik nooit gekomen…  In samenwerking met Fotofabriek heb ik met behulp van hun software een prachtig vakantiefotoalbum gemaakt.

Fotofabriek.nl, is een van de beste op dit moment op de markt van de fotoalbums: Al 5 jaar op rij is Fotofabriek dé winnaar van de grootste, onafhankelijke fotoboekentest van 2017. Dat is natuurlijk een mooie reden om zelf te gaan testen en te beoordelen.

Een mooi fotoalbum maken is niet zo ingewikkeld als je misschien zou denken. Je kan alle kanten op qua omslag en papiersoorten, de aantal pagina’s, het formaat, de bundelwijze en nog veel meer. Vul de pagina’s automatisch in of ga creatief je gang en puzzel met de diverse mogelijkheden die de software te bieden heeft.
Bij Fotofabriek kun je op drie manieren aan de slag. Je kunt gebruik maken van de gratis online software, je kunt aan de slag met de online creator of je kan gebruik maken van de PDF uploader. Voor ieder wat wils. Ideaal dus!

Het maken en het bestellen van het fotoboek ging makkelijk en snel. Na het aanmaken van een persoonlijk account heb ik de keuze gemaakt voor de Fotofabrieksoftware voor het maken van alle fotoproducten op mijn vaste computer. De software die Fotofabriek.nl gebruikt vond ik iets geavanceerder dan de software die ik ken bij andere leveranciers. Het lijkt iets professioneler, biedt meer opties en daardoor ben je wat vrijer met de opmaak. Het kost enige tijd om alle optie’s en mogelijkheden te ontdekken, maar dan kun je aan de slag met het vullen van de pagina’s. Wat ik zelf wel erg jammer vond is dat de software geen ondersteuning biedt voor de iCloud Drive: Dat wil zeggen dat het extra tijd kost om eerst een (voor)selectie te maken, over te zetten op jouw usb/harde schijf om vervolgens dan pas het fotoboek te kunnen vullen met behulp van de Fotofabrieksoftware.

In de Fotofabrieksoftware heb je diverse extra opties, zoals een enorme keuze uit diverse achtergronden en kleuren, omrandingen van de foto’s en verschillende lettertypes. Je kan ervoor kiezen de foto’s op diverse vaste manieren op de bladzijdes te plaatsen of ze juist kris kras door elkaar heen te laten zetten. Ik heb gekozen voor een vierkante fotoalbum met minimalistische opmaak en aflopende foto’s. Aan elk fotoalbum zit een minimaal aantal pagina’s die je steeds kan uitgebreiden tijdens de opmaak. Tijdens de laatste check vindt een automatische controle plaats waarbij gekeken wordt naar bepaalde fouten in jouw opmaak, zoals bijvoorbeeld een té lage resolutie of een foto die dicht bij de snijrand geplaatst is.
Een heel handig extraatje is dat voordat jouw fotoalbum de drukkerij verlaat, Fotofabriek een laatste kwaliteitscheck uitvoert op basis van een aantal punten. Gecontroleerd en goedgekeurd komt het met een standaard levertijd van 1 tot 5 werkdagen binnen (of met spoedlevering binnen 1 dag).

Het fotoalbum met onze vakantie foto’s is erg mooi geworden. De hardcover foto omslag is prachtig, vol van kleur en gelamineerd. De digitaal gedrukte binnenpagina’s schitteren met allerlei zomerse plaatjes op een zeer hoge kwaliteit fotopapier. Een prachtig resultaat!

www.fotofabriek.nl

Credits:
fotografie ©minibelle.nl@minibelle.nl-5539
Atribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 international
@minibelle.nl-4376a
Atribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 internationalAtribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 international

Creative Commons-Licentie
copyright ©minibelle.nl do not copy without my permission


Leave a Reply