Landgoed Clingendael: prachtige wandelroutes met speelweide

Landgoed Clingendael: prachtige wandelroutes met speelweide

Zelfs in de winter kun je prachtige boswandelingen maken met het gezin. De Haagse bossen zijn rijk aan diverse routes en mogelijkheden van speeltuint tot boerderij…

Tussen Den Haag en Wassenaar ligt het Landgoed Clingendael, een van onze favoriete wandelplekken. Het landgoed is het hele jaar kosteloos toegankelijk. Gelijk bij binnenkomst loop je over een lang pad die je naar de geitjes, eenden en zwanen leidt.  Achter de stenen trappen van de oud-Hollandse tuin ligt speeltuin De Gees, waar kinderen kunnen klimmen op onder andere het klimfort. Honden zijn welkom aan de lijn en ook los op de aangegeven gebieden.

Ondanks het regenachtige weer hebben wij dit weekend heerlijk een hele ochtend kunnen genieten. Belle en Lotus hebben veel plezier en lol gehad bij de geitjes en uiteraard bij de speeltuin. En alle regenplassen werden bestempelt met hun nieuwe vrolijke BoxBo regenlaasjes.

‘Landgoed Clingendael’
Clingendael verwijst naar het dal tussen de duinen (clinge). Al in de 16e eeuw wordt het landgoed Clingendael genoemd. Door de combinatie van cultuur en natuur is het landgoed een prettige plek voor jong en oud. U vindt er prachtige gebouwen en tuinen met indrukwekkende boomgroepen en spiegelende waterpartijen. De tuinkunst van 1818 is nog steeds zichtbaar in het landgoed. Lees meer erover hier.

Regenlaarzen BoxBo, regenjas Gosoaky

Credits: fotografie ©minibelle.nl
Creative Commons-Licentie
All images copyright © 2016-2017 minibelle.nl
Do not copy without my permission

Leave a Reply