Recept: Worteltjestaart, die lust ik wel!

Een worteltaart is een heerlijk en vooral gezond alternatief voor zoet gebak! Lekker voor als ontbijt.
Recept:
150 gr geraspte wortels
1 sinaasappel
200 gr tarwe/spelt-meel
100 ml kefir
1,5 theelepel baksoda
3 eieren
1,5 theelepel koekkruiden
honing
200 gr Philadelphia kaas
200 gr roeryoghurt

Bereiding: Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Bewaar de schil en het sap apart van elkaar. Meng de geraspte wortels in een kom met de sinaasappelschil (niet alles want anders wordt de cake te zuur). Scheid het eiwit van het eigeel en bewaar deze apart van elkaar. Voeg aan de kom met wortels en sinaasappelschil toe: het eigeel, meel, koekkruiden en baksoda. Voeg de kefir toe in de kom en ook honing naar smaak. Mix het eiwit tot een glad geheel en voeg dit ook (voorzichtig) toe. Giet alles in een ingevette cakevorm en bak dit vervolgens 40 minuten op 180 graden. Haal de cake uit de oven en laat hem in de bakvorm helemaal afkoelen.
Voor de topping meng je yoghurt en Philadelphia kaas en voeg je honing of poedersuiker naar smaak toe.
Zodra het afgekoeld is snijdt het horizontaal in 2 a 3 delen door het midden van de cake zodat er lagen ontstaan. Giet het sap van de sinaasappel over de cake. Bestrijk de topping tussen de lagen en er bovenop. Laat het een nachtje in de koelkast afkoelen en geniet van jouw gezonde ontbijt!

Leave a Reply