Woom, woom door de stad, het bos en de duinen! De ideale kinderfiets…

Lotus heeft met gemak zelfstandig leren fietsen op de woom2 van de woom bike. Een 14 inch lichtgewicht kinderfiets. Ze waren onafscheidelijk: elke dag, weer of geen weer, ze wilde hiermee overal naartoe fietsen.

Het leren fietsen en de opvolgfiets:
woom2 Original was een ideale  overstap (loop)fiets voor haar leeftijd (3,5 jaar)! Ze heeft binnen enkele dagen zelfstandig leren fietsen zonder zijwieltjes. En misschien is het niet zo uitzonderlijk op die leeftijd, maar voor Lotus is het een echte prestatie want na een jaar op de andere fiets met zijwieltjes kon ze het nog steeds niet tot ze woom3 kreeg! Ze heeft die elke dag met plezier gebruikt, maar naarmate ze langer werd en steeds beter en sneller ging fietsen hebben we gemerkt dat ze echt toe is aan een 16 inch. fiets. Elk ander merk kinderfietsen die we bekeken voldeed in onze ogen niet aan onze eisen waaronder het lage gewicht en de kwaliteit van de woom bike die we zo gewend waren. Daarom werd het een prachtige woom3, een 16 inch fiets en jawel in haar favoriete kleur helder blauw!

De fietsen komen ongemonteerd, maar met een heel duidelijke gebruiksaanwijzing. Mijn man ging aan de slag en na een klein uurtje stond ie daar, een mooie blauwe nieuwe fiets voor Lotus! Ze wilde hem natuurlijk gelijk uitproberen.

Door de stad, het bos en de duinen:
We zijn samen een rondje (nou ja zo’n kleine 10 km) door de duinen heen gefietst! Eerst een stukje door de stad om vervolgens een heeeeele grote berg omhoog te fietsten! Iets wat ze overigens met gemak zelfstandig op fietste, want met zo’n lichtgewicht fietsje kan dat echt makkelijk. In de duinen is het steeds berg op en berg af, waar ikzelf met mijn ‘omafiets’ hier soms moe van wordt, maar Lotus zeker niet op haar woom3 of Belle op haar woom4. Ik moet soms echt mijn beste doen om hen bij te houden…

En zelfs een klein hoopje zand, iets wat je vaker in de duinen op het fietspad tegenkomt, is geen probleem. Doordat de fiets zo lichtgewicht is in combinatie met de stoere noppen-band, gaat die hier gemakkelijk en zonder gevaar doorheen.

Original woom2, woom3, woom4:
De woom3 is iets groter dan de woom2, maar qua gewicht nagenoeg gelijk, namelijk 5,3 kg. Het unieke aluminium frame en de perfect uitgevoerde details maken de woom bike zo mooi, praktisch en kwalitatief. Heel handig is het in hoogte verstelbare zadel, die je kan je verstellen met behulp van een makkelijke grendel, zonder te hoeven sleutelen. Wanneer je bijvoorbeeld twee kinderen hebt die iets aan lengte verschillen, dan kan je dat ter plekke aanpassen.

Het verschil van die twee modellen zit hem in de grootte van de wielen (14 en 16 inch). Met een handig maattabel van woom bike kan je de juiste maatfiets aanmeten voor je kind. Voor Lotus was de woom2 echt nodig omdat ze gemiddeld is qua groei/leeftijd, maar ook omdat haar grove motoriek niet heel sterk is waardoor ze met de woom2 de periode van 1-1,5 jaar makkelijk kon overbruggen. Sommige lange en motoriek snelle kinderen, zoals Belle, kunnen gelijk op de woom3 (16 inch fiets) leren fietsen zonder zijwieltjes.

woom2 (14 inch) / 5 kg / 95-110 cm
woom3 (16 inch) / 5,3 kg / 105-120 cm
woom4 (20 inch) / 7,3 kg / 115-130 cm (Dit model heeft een handmatige versnelling)
Bekijk hier alle modellen van Woombikes.

Wat maakt woom kinderfietsen zo speciaal?
De unieke samenstelling van het lage gewicht en de prijs-kwaliteitverhouding. Alle onderdelen worden met aandacht speciaal ontworpen en samengesteld. De woom bike zijn  afgestemd op de anatomie van het kind; elk model is uniek qua details en zijn aangepast aan de leeftijd. De woom bike wegen 60% minder dan alle andere Nederlandse merkfietsen. Prachtige heldere kleuren, mooie ontwerp en de kwaliteit in uitstekend: zo kan de fiets tegen stootje maar ook tegen vochtaanslag. Er is ook nagekeken naar de perfecte zithouding en het zadel voor kinderen en er worden geen weekmakers gebruikt in de handvatten en het zadel.

woom bike bestel je direct of via een van de verkooppunten in NL: hier

Credits: fotografie ©minibelle.nl
Creative Commons-Licentie
All images copyright © 2016-2020 minibelle.nl
Do not copy without my permission

Leave a Reply