Slimme en veilige tablet voor kids

Als mama van twee kinderen weet ik maar al te goed hoe belangrijk het is om veilig te kunnen internetten. Helaas zijn de meeste tablets niet goed beveiligd of hebben geen ouderlijk toezicht als extra functie.

Afgelopen weken hebben we de Kurio Tab Ultra Studio 100 mogen testen, een van de veiligste kinder-tablets op de markt.  Het formaat is ideaal voor kleine kinderen en het heeft een siliconen antistoothoes er omheen.
Als ouders namen we even een avond de tijd om het goed te installeren en rond te neuzen wat de mogelijkheden zijn van de app. Het kostte even tijd om goede instellingen te maken die voor ons handig zijn: zo hebben we bijvoorbeeld de ontgrendeling weggehaald zodat Belle en Lotus niet steeds de code hoeven in te toetsen; hebben we een tijdslimit ingesteld en hebben we alle vooraf geïnstalleerde apps bekeken of deze geschikt waren voor hun leeftijd en interesses.

Als snel bleek dat deze Kurio apps heel leuk zijn voor allerlei leeftijden. Heel leuk! Daarnaast hebben we via Google play hun favoriete apps gedownloaded, zoals o.a. Netflix en Youtube kids. Ideaal van de Kurio tablet is dat je bij elke app kan aangeven welke content je wil zien: zo heb ik ingesteld dat bij Google Play alleen content voor 4-7 jarige te zien is en dit kon ook bij Youtube zo worden gedaan.

Wat ik zelf ook heel handig vind is de overzichtelijkheid van de apps: zo kan je dus de programma’s die ze vaak bekijken en spelletjes die ze vaak spelen in een ‘Favoriete’ mapje zetten en ben je er snel bij. Daarnaast zit er een slimme sensor in de tablet die detecteert wanneer je kindje de tablet te dichtbij zijn of haar ogen houdt. Kurio Tab Ultra  heeft een 7inch scherm en 16gb geheugen, het is ruim voldoende voor een kind!

Kurio Tab kost va 99.99.
Alle modellen zijn hier te bekijken.

Credits: fotografie ©minibelle.nl
Creative Commons-Licentie
All images copyright © 2016-2020 minibelle.nl
Do not copy without my permission

Leave a Reply