Familievakantie: Luxe kamperen midden in de natuur

Een heerlijk midweekje of een weekendje weg waar je helemaal tot rust komt midden in de natuur. En de kinderen? Die zijn er wel, maar zie je bijna niet!

Boerenbed is razend populair geworden, want wie wil er nou niet kamperen zonder al te veel luxe te missen?
Kamperen doe je wel want er is geen warm water of elektriciteit en het vuur moet je nog steeds ouderwets met hout opstoken. Het eten duurt ook wel even want die moet je op een echt hout gestoken kachel bereiden. Er is ook geen koelkast maar wel een ruime koelkist waar je al je etenswaren kan bewaren tussen de ijskruiken.

De luxe ervaar je met zachte bedden en donzen dekens. Het toilet zit in de Boerentent en sommige locaties hebben zelfs een douche. Op het terrein vind je altijd een winkeltje met streekproducten, een oplaadstation voor de telefoon, verse koffie en een douchegebouw met warm water.
Maar wat we persoonlijk echt als luxe ervaren is dat je optioneel bij sommige lokatie een op hout gestoken hottub kan bijboeken. Je geniet dan echt samen met je kinderen heerlijk warm van ‘het zwemmen’ midden in de natuur: waar zelfs de hazen langsrennen of waar je herten in de uitgestrekte weilanden kan zien rondhuppelen. En wat dacht je van in de late zomerse uurtjes vanuit de hottub een prachtige zonsondergang mee kan maken? Geweldig!

De kinderen leren ontzettend veel over het boerenleven en ook het buitenleven en helpen zelfs een handje mee. In de ochtend als ze vroeg wakker worden, mogen ze eitjes halen uit het kippenhok. Blij verrast komen ze met een handje vol verse eieren, en hebben we gelijk ons ontbijt. Verse boerenyoghurt en melk halen we bij het winkeltje, reken je pas bij het vertrek af, en met de eerste zonnestralen genieten we van het uitzicht en de dieren.

Voor ons is het al vierde keer Boerenbed. Afgelopen jaren zijn we naar naar De Lange Weide, Hoeve Zeeland Collection en Hoeve Brugge Collection geweest. Dit keer weer in het prachtige Drenthe, Boerenbed de Kalverweide. Een melkveehouderij met allemaal verschillende kleine dieren als pony’s, kippen, varkens, konijnen en lammetjes. Alle Boerenbed tenten zijn hier ruim opgezet met genoeg privacy rondom het verblijf van de twee schattige lammetjes Andre en Henri. De lammetjes krijgen twee keer per dag een flesje melk die de kinderen helemaal zelf mogen voeren!

Elke zaterdag is het de traditie bij Boerenbed locaties, een pizza-avond in een echte steenoven met eigen belegde pizza’s. Dit keer i.v.m. de covid maatregelen krijgt elk gezin een eigen tijdslot, maar normaal gesproken is het een grootfeest samen met alle gasten bij de supervriendelijke boer en boerin! Boerenbed de Kalverweide ligt op een kleine afstand van het prachtige Giethoorn waar je indien je de boerderij wenst te verlaten, voor een paar uurtjes een ‘fluister’ sloep kan huren. Ook is er de manege Ludanchelo in de buurt waar je alleen samen met je kinderen een bosrit kan maken in de prachtige Drentse omgeving van een uur lang.

We hebben ontzettend genoten. Voor ons is het elk jaar weer een mooie bijzondere Boerenbed ervaring. Het is dan elke keer op een andere lokatie waarbij de basis hetzelfde is, maar toch echt als een unieke gebeurtenis aanvoelt!

10% korting voor her verblijft in 2021! Buiten schoolvakanties om. Kortingscode “MINIBELLE”

*In samenwerking met Boerenbed

Familievakantie: Luxe kamperen midden in de natuur

Credits: fotografie ©minibelle.nl
Creative Commons-Licentie
All images copyright © 2016-2021 minibelle.nl
Do not copy without my permission

Leave a Reply