Zelfstandig leren spelen met eenvoudig speelgoed

Houten speelgoed zelfstandig spelen montessori grapat

Wij zijn thuis voorstanders van zelfstandigheid en proberen dat o.a. in gedrag en regels terug te laten komen, maar ook door speelgoed. Vaak uit zich dat in eenvoudige dingen als zelf aankleden en zich verzorgen, maar ook in zelfstandig spelen en het hierbij stimuleren van de fantasie. Om hen daarmee te helpen tref je bij ons in huis geen interactief speelgoed aan, maar juist houten en andere eenvoudige materialen en vormen. Continue reading “Zelfstandig leren spelen met eenvoudig speelgoed”

Met een paraplu van Lilliputiens wordt regen een groot feest!

Met een paraplu van Lilliputters wordt regen een groot feest

‘Leuk!! Eindelijk regent het!!!’… Nou, geef mij maar liever een zonnetje en het strand. Nederland is nu eenmaal een kikkerlandje waar het in de meeste van de tijd van de herfst en de winter regelmatig regent. De meeste kinderen zijn dol op regen; plassen en modder, lekker toch? Dus hup, naar buiten om lol te maken met kaplaarzen en een paraplu. Continue reading “Met een paraplu van Lilliputiens wordt regen een groot feest!”

Op avontuur met de Makii kleurplaat

makkie kleurplaat op avontuur kidsfashion

Inmiddels is in sommige delen van ons land de herfstvakantie al begonnen. Ook voor ons gezinnetje hebben we een lekker weekje voor de boeg en heb ik een kleurplaat van Makii voor de kids tevoorschijn getoverd die inmiddels al een paar weken in de kast lag te wachten om ingekleurd te worden. Thuis, op een regenachtige dag leek mij het een uitgelezen moment om op avontuur te gaan met deze te gekke Makii kleurplaat. Continue reading “Op avontuur met de Makii kleurplaat”