Little chef thuis: kokkerellen met Belle en Lilliputiens

Little chef thuis: kokkerellen met Belle en Lilliputiens

Welke kinderen houden nou niet van koken en bakken samen met hun mama’s? De lekkerste chocoladetaart, de zoetste koekjes of fruitige muffins? Hier heb ik er in elk geval eentje die altijd gezellig, lekker in de weg zit bij het koken…

Het liefst betrek ik haar bij elk kookmoment, maar vaak duurt het net te lang voor haar of is het te lastig alles uit te leggen. Ook weet je zelf snel waar alles ligt, wat er nodig is en hoeveel, je wilt snel het eten op tafel hebben en dan wordt alles ook nog eens vies, etc etc., herkenbaar? Dus verder dan pannenkoeken bakken waren we eigenlijk nog niet gekomen.

Sinds een paar weken hebben we het nieuwe product van Lilliputiens, het recepten bakboek: ‘Little Chef’ en is gericht op kinderen van 4+ jaar die graag hun kookkunsten (bijna) zelfstandig willen laten zien. Het hele pakket bestaat uit het kookboek; een keukenschort en koksmuts; een aantal vormpjes en het nodige gereedschap in natuurlijk de vrolijke kleuren en vaste karakteristieke kenmerken van Lilliputiens.
Er is over alles nagedacht: Zo wordt in het boek gebruik gemaakt van illustraties waardoor het kind zelf kan uitvogelen hoeveel deze van alles nodig heeft. Hiervoor zijn de instructies heel duidelijk voor de 4 jarige. Je kan dus opdrachtjes geven om op te zoeken wat en hoeveel je van alles nodig hebt. Erg handig en zeer leerzaam! De bladzijdes zijn licht gelamineerd zodat viezigheid gemakkelijk weggeveegd kan worden. Alle vormpjes hebben te schattige figuurtjes en kleurtjes. De topper hier is de ei-scheider! Sinds we die hebben wil Belle hier altijd de eieren mee scheiden. Het is een leuke en grappige bezigheid die jouw kindje zelf kan uitvoeren zonder hulp.

We hebben een lekkere chocolade taart gebakken volgens een van de recepten en hij was om te smullen! Inmiddels hebben we al meerdere recepten uitprobeert en ze zijn allemaal overheerlijk, snel gemaakt en ‘kindproof’. Een echte aanrader dus en wellicht een leuk cadeau voor moederdag!


Je shopt de volledige Little chef collectie van Lilliputiens met korting via deze link.

Credits: fotografie ©minibelle.nl

Atribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 internationalAtribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 internationalAtribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 internationalAtribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 internationalAtribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 internationalAtribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 international

Creative Commons-Licentie

 

1 Comment

  1. […] spelletjes en boeken voor kinderen van 4+. Een geweldige kook-lijn voor kleuters hebben we hier al uitgeprobeerd en nu zocht ik naar iets wat kort, gemakkelijk en leuk om voor Belle in de […]


Leave a Reply