GETEST: Duurzaam wasmiddel en allesreiniger van Seepje

Afgelopen maanden heb ik Seepje mogen uitproberen: De nieuwe natuurlijke vloeibare en niet vloeibare was- en reinigingsproducten op de markt. Ik ben hier een enorme fan van geworden en hier vertel ik waarom…

Met kleine kinderen in huis wordt de wasmachine toch bijna dagelijks gebruikt, natuurlijk enkel met neutraal waspoeder, gel of tabs van alternatieve merken en was hier in principe tevreden over. Ik greep de kans met beiden handen aan om Seepje uit te mogen proberen omdat ik naast de wasmachine gel ook een goede allesreiniging zocht voor onze beton-ciré en natuurstenen oppervlaktes hier in huis.

Seepje: Laat de natuur jouw was doen
De Sapindus mukorossi-vruchten groeien in overvloed aan bomen in en rondom het Himalayagebergte. De schillen van deze vruchten bevatten een natuurlijke vorm van zeep, saponine genaamd. Wanneer de schillen in de wasmachine in aanraking komen met water laten ze direct zeep vrij! Hypoallergeen en zonder chemische gribussen, maken deze superschillen de was heerlijk schoon én zacht.

Wat zit er in?
Seepje gebruikt alleen de schoonste ingrediënten. De vloeibare Seepje wasmiddelen bestaan voor 80% uit superschillen-extract, de allesreinigers voor 90%. Toegevoegde andere ingrediënten zijn op natuurlijke basis, dus volkomen onschadelijke en zeer geschikt voor baby’s! De hele lijst van ingrediënten vind je hier.

GETEST: Seepje wasmiddel vloerbaar ‘Vers geperste lente geur’
Inmiddels heb ik al ruim twee maanden de producten van Seepje in gebruik en het is op dit moment hét product dat ik zeker kan aanraden voor mensen die niet met troep willen wassen en schoonmaken maar met duurzame natuurlijke product die ook nog eens overheerlijke natuurlijke geuren bevat! De verpakking is gemaakt van gerecyclede melkflessen uit Engeland en heeft een duidelijke gebruiksaanwijzing en weetjes over het product zelf. Bij het uitpakken ruikt het vrij sterk, maar na het wassen van kleertjes merk je enkel een heerlijke vleug geur in de was. Het doet goed wat het moet doen en als dat nog ook nog eens op natuurlijke en duurzame manier kan dan wordt ik hier ontzettend blij van.


Het verhaal van Seepje: Het jonge fairtrade wasmiddelmerk Seepje werd in 2013 opgericht door de toen nog studerende Melvin Loggies (25) en Jasper Gabriëlse (25). Onderbouwd met een goed idee, veel passie en slechts €4600,- studiefinanciering ontwikkelden zij hun eerste volstrekt verantwoorde wasmiddel, waarmee ze ‘de wereld schoner én mooier willen wassen’. Inmiddels heeft hun bedrijf een Nepalese aardbeving overleefd en zijn miljoenen natuurlijke wasjes met de schillen van de Nepalese Sapindus mukorossi vrucht gedraaid. Zo zorgden ze in 2016 voor 60 leefbare jaarinkomens in Nepal en verschaffen zij werk aan 15 mensen met een beperking bij een sociale werkplaats in Arnhem.


Seepje vloerbaar wasmiddel kost €8,95 en allesreiniger €4,95 en wordt in meer dan 1100 winkels in Nederland en België verkocht. De volledige interactieve kaart met alle verkooppunten vind je hier.

Credits: fotografie ©minibelle.nl
Atribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 internationalAtribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 internationalAtribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 internationalAtribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 internationalAtribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 internationalAtribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 internationalAtribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 international
Creative Commons-Licentie

Leave a Reply