Koekjes bakken met de kinderen: gemakkelijk en snel!

‘Zullen we vandaag koekjes gaan bakken?’ – ‘Jaaaaaaaa!’.

Ondanks de hele drukke doordeweekse dagen en sportweekenden probeer ik af en toe een bakmoment te creëren met de meiden. Koken en bakken vind ikzelf ook erg leuk, maar helaas bak ik door tijdgebrek te weinig. Daarom zijn kant en klare bakpakketten een welkome uitkomst voor ons. Vanwege de vele variaties, keuzes en het gemak ervan is dit ideaal!

Deze week heb ik de nieuwe Chocolate Chips Cookies van Dr. Oetker in de schappen gezien. De kinderen hebben het gelijk gepakt om uit te proberen want ja: koekjes en chocola gaan altijd goed samen! Belle en Lotus besloten hier gelijk een feestje van te maken: met glazuur en versiersels wilden ze grappige mannetjes gaan maken. Standaard hebben we al deze leuke versiersels van Dr. Oetker in huis. Heel handig voor spontane bakideetjes, pannenkoeken of om cupcakes mee te versieren.

Het recept was duidelijk hebben heel snel het deeg kunnen maken. Van de grote lekkere Chocolate Chips werd tussendoor ook stiekem gesnoept, maar er bleef meer dan genoeg over om door het deeg te mengen. Van dit pak hebben we 8 grote koeken gemaakt: het leuke is dat de kinderen het zelf kunnen kneden en vormgeven, want ze hoeven echt niet perfect te zijn. Juist leuk!

Na 15 minuten waren ze klaar en na een tijdje voldoende afgekoeld. Intussen heb ik de Chocolade Glazuur van Dr. Oetker opgewarmd en hebben we met een lepeltje de helft van de koekjes ermee bedekt. De meiden konden direct (voordat het glazuur was gestold) allerlei verschillende versiersels erop strooien en twee suikeroogjes erop plakken. De mondjes hebben ze met de Decoratie Stiften.

// Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Dr. Oetker en Mamaplaats//

Leave a Reply