Boerenbed: Alpaca boerderij Mariahout

Het waren maar 2,5 dagen maar het voelde als een heerlijke lange vakantie.
Niets moet en alles mag. Te gek voor kinderen en rustgevend voor de ouders.

Eind mei logeerden we bij de alpaca boerderij Mariahout in de hei, een van de mooiste locaties van Boerenbed. Al is het echt lastig te zeggen, want voor ons is het niet de eerste keer dat we via het Boerenbed een weekendje weg gaan, maar elke keer zeggen we: het kon niet beter! En toch overtreft het ieder jaar opnieuw al onze verwachtingen.

Het Boerenbed concept is origineel en zie je op elke locatie terug. Het zijn afgeschermde boerententen die op het weiland staan bij een bijzondere boerderij ergens in Nederland (en in het buitenland). De tenten zijn naar wens te boeken met douche in de tent of buiten je tent. En zelfs kun je soms een hottub bijboeken! Er is wel altijd warm water in de douche en koude tapwater aanwezig. Er is geen elektriciteit, WiFi of koelkast maar wel koelkist. 
De luxe vind je wel terug in de heerlijke zachte bedden voor een goede nachtrust, maar ook in het ‘volledig voorziende’ weekendje weg met allerlei extra’s zoals een ontbijtmand, soeppakket voor op het open vuur, een gezellige pizza-avond en natuurlijk het boerenwinkeltje die voor de gasten altijd open is en waar je een breed assortiment aan verse streekproducten kan halen.

Bij het Boerenbed kan je tevens gebruik maken van de ‘late checkout’ op zondag, dit is onwijs handig met naar schoolgaande kinderen, want zo kan je nog de gehele zondag genieten van de locatie met het gemak van jouw tent om pas in de late uurtjes rustig richting huis te gaan.

Mariahout in de hei lokatie
Mariahout in de hei is een ‘unieke’ locatie, want het is namelijk een hele nette en verzorgde alpacaboerderij! Naast dat je heerlijk kan verblijven in een van de boerententen van het Boerenbed kan je ook nog eens een alpacawandeling gaan maken (deze optie is extra bij te boeken). Elke zaterdag is er een pizza-avond waaraan de gasten kunnen deelnemen wanneer je dat wenst: je versiert jouw eigen houtgestookte pizza en geniet van alle gezelligheid.

Natuurlijk hoort het bij de boerderij om verse eitjes te zoeken, dieren te verzorgen en elke ochtend een rondje met de boer te maken. En als je een beetje geluk hebt kan je zelfs met de boer mee op de tractor! Een natuurlijke waterspeeltuin, trampoline en paardjes op de weide zorgde voor uren plezier bij de kids. We hebben ze enkel tijdens het eten en bij het naar bed gaan gezien 🙂  Maar voor volwassenen zijn er ook genoeg dingen te doen waaronder de dingen die horen bij het buitenleven, zoals houthakken, de koelelementen aanvullen voor de koelkist, vuurtje aanmaken binnen en buiten voor het avondeten en de gezelligheid.. maar ik zou vooral geniet van het lekker niets doen, hangen in de luie stoel en gedachten op nul.

Een van de ochtenden hebben we een wandeling met de alpaca’s gemaakt. Als je denkt dat het super schattige knuffelbeestjes zijn dan heb je het mis. Ze zijn erg alert, bang voor honden en houden echt niet van knuffelen of aaien. Maar door het bos met een alpaca lopen was echt te gek, een unieke ervaring voor jong en oud.
Na zo’n lange wandeling hebben we ons getrakteerd op vers gemaakt ijs uit het boerenwinkeltje, heerlijk!

In de avonden aten we vaak bbq en als de zon al onder is zaten we lekker knus binnen in onze boerentent met kaarslicht en een gezelschapsspelletjes. De boeren tenten zijn ingericht voor 6, 8 of 10 personen. Bij de 6 persoons tent die we hadden hoort een stapelbed, een tweepersoonsbed en een gezellige bedstee waar nog eens zeker
2 kinderen passen!

We hebben veell geleerd over het boerenleven, maar ook vooral heel erg genoten bij het Boerenbed locatie Mariahout in de hei. 

Afgelopen jaren hebben we veel diverse Boerenbed locaties mochten bezoeken. Hier lees je meer over de andere locaties van Boerenbed. Wil je ook een korte midweek of weekendje weg boeken bij een van de locaties van Boerenbed? Check hier dan even alle andere locaties die we de afgelopen jaren hebben bezocht en mocht je een boeking gaan maken, gebruik dan de kortingscode ‘SHOPMINIBELLE23‘ voor 25 euro shoptegoed bij het boerenwinkeltje op een locatie van jouw verblijf. De code kun je inwisselen tot 1 augustus 2023 op de website van Boerenbed.

// Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Boerenbed //

Leave a Reply