Market bij Kleine Fabriek trends winter 17/18

Afgelopen weekend ben ik naar dé kindermodebeurs Market bij Kleine Fabriek in Amsterdam geweest. Diverse grote en vooral veel kleinere merken hebben hier hun nieuwe wintercollectie van 2017-2018 gepresenteerd.

Nu moet ik toegeven dat ik weinig vernieuwing in de ontwerpen en kleuren heb ontdekt. Net als deze winter heb ik daar veel jassen gezien waarin nep-bont, glitters en pailletten verwerkt zaten. Ook veel urban-style en monochroom heb ik voorbij zien komen. De trendkleuren voor het volgende winterseizoen zijn uitgewassen kleuren in de tinten roze, blauw en bruin. Veel merken hadden dit wash-out effect in hun kleding en heb ik een aantal gedurfde combinaties en prints gezien.

minibelle-nl_2338
Icecream Bandits is geen seizoensgebonden merk. De nieuwe gele kleur met spikkeltjes is een echte eye-catcher.
minibelle-nl_2367
nOeser is deze keer ‘de ruimte’ in gegaan met goede basics, zachte stoffen en pastelkleuren. Nieuwe samenwerking (met LullabyRoad), sjaaltjes, mutsjes, baby schoentjes. Nieuwe stijlen en maten (enkele 50-116).
minibelle-nl_2347
BoxBo heeft een aantal nieuwe funky laarsjes ontworpen. Welke trendy girl wordt hier níet blij van?
minibelle-nl_2328
Picnik Barcelona heeft de vertrouwde kwaliteit en draagcomfort. Het is druk en funky met diverse prints, kleuren en stoffen!
minibelle-nl_2280
De comfortabele en rustig ogende collectie van Nixnut is niet alleen voor baby’s, maar ook voor grotere kinderen tot 4 jaar.
minibelle-nl_2322
Iglo+Indi heeft een uitgebreide collectie voor meisjes en jongens: jumpers, sweatpants, jurkjes en tuniekjes. Ik heb een geweldige jongensjas gespot in zwart met zilveren details en feestrokjes voor meisjes en furfake jasjes. Veel bruine, ijs-grijze en rustige roze kleuren.
minibelle-nl_2256
Naturino heeft een zeer uitgebreide collectie voor ieder wat wils. Slangen prints, glitters en poeder roze. Maar ook basic kleuren als zwart, bruin en blauw. Sommige Falcotto schoentjes zijn gevoerd en hebben originele kleine details.
minibelle-nl_2354
Turtledove London is het nieuwe merk op de Nederlandse markt: Urban met uitgesproken prints en heeft een monochrome uitstraling.
minibelle-nl_2369
Tuli Bert is een vrij onbekend kinderkledingmerk uit Israël. De kleren zijn uniseks en de meeste items zijn monochroom met uitzondering van een mooi mint kleurtje.

Leave a Reply