TINY COTTONS SS16 – BOTANICAL

Het is zo simpel, zo zacht en puur de kleding van Tiny Cottons, subtiele grafische prints en natuurlijke materialen in hun nieuwe Botanical collectie. 

De kledinglijn is opgericht in 2012 in Barcelona, Spanje. Tinycottons houdt van eenvoudige, moderne, grappige ontwerpen en met veel plezier werken ze aan de collecties voor baby’s en kinderen tot en met 4 jaar. De producten zijn comfortabel en zacht. De nieuwe collectie is geïnspireerd door de tuinen: planten, bloemen en watervallen. Minimalistische prints en kleuren: witte grid, terracotta en aarde-groene bloemen en kruis-prints is wat ook bij de trend van nu hoort en zien we ook deze zomer vaker terugkomen bij de andere ontwerpers.
Dit t-shirtje met een ronde hals en een subtiele groene waterval print heb ik gewonnen bij De Blauwe Kapitein winkel. Eerlijk gezegd ben ik niet zo van de shirtjes voor peuter meisjes, het leek mij altijd wat gewoontjes, te saai en lastig te combineren. Ik houdt meer van of lange mouw of totaal mouwloos. Maar toen het binnenkwam was ik op slag verliefd: een dunne maar goede kwaliteit zachte stof. Met deze onopvallende print is dit shirtje goed te dragen met alle items uit je kast: rokje, shorts, jeans, alles kan! Het shirtje is gemaakt van  gecertificeerd 100% pima katoen en heeft een heel bijzondere print: het lijkt alsof er met potlood op gekrast is, erg grafisch, net als een waterval in een botanische tuin. Van in de verte lijkt het gewoon een zwart-wit shirtje maar pas als je dichterbij dit beter bekijkt zie je hoe bijzonder het materiaal is en dat de streepjes iets groen zijn van kleur. In hun collectie hebben ze van alles en nog wat: leggings en sokken, jurkjes en shirtjes die allemaal goed te combineren zijn maar afzonderlijk ook goed te dragen zijn met andere merken en non-merk kleding. Voor een speels effect heb ik de mouwtjes opgerold. Dit geweldige Imps&Elfs rokje uit de collectie van een paar jaar terug in de kleur donker geel hangt al heel lang in Belle haar kast en is altijd een geweldige combinatie item met simpele shirtjes geweest.
Shirtje Tiny Cottons shop je o.a. bij De Blauwe Kapitein

 



IMG_1986IMG_1748
IMG_1766IMG_1925IMG_1970IMG_1775IMG_1774IMG_2005IMG_1807





Leave a Reply