De outfit van Lotus: Een stoere slowfashion sweatjurk

De outfit van Lotus: Een stoere slowfashion sweatjurk

Deze sweat dress met prachtige herfstachtige kleur is niet alleen lekker warm, maar ook heel duurzaam!Dit kinderkledinglabel is totaal niet wat je wellicht van kindermode zou verwachten. Swearhouse is namelijk een slowfashion kledinglabel voor kinderen, een tegenhanger van bedrijven met snel geproduceerde collecties.

In Nederland wordt een kledingstuk gemiddeld maar 7 keer gedragen en in Amerika, Engeland en Australië is dat getal nog veel lager. Swearhouse wil kleding niet als snelle trend of wegwerpartikel zien en doet voor elk item haar best om een zo eerlijk en duurzaam mogelijk product op de markt te zetten. Kwaliteit boven kwantiteit.

De collecties zijn doorlopend en hier worden af en toe nieuwe prints of items aan toegevoegd zoals dit prachtige sweat dress met ‘umbrella birds’. Dit jurkje is gemaakt van organic katoen en is extreem zacht door de warme binnen voering. Zowel voor de winter als voor de herfst, met maillots eronder of kniekousen is dit bijna het hele jaar door te dragen en is daardoor minder gevoelig voor de portemonnee.

Swearhouse laat alle kledingstukken in Nederland eerlijk produceren, waarbij alle stoffen nog met de hand wordt geprint en dragen bijna allemaal het GOTS-keurmerk.

De hele collectie is te zien en te bestellen via de webshop van Swearhouse: www.swearhouse.nl

Credits: fotografie ©minibelle.nl
Creative Commons-Licentie
All images copyright © 2016-2017 minibelle.nl
Do not copy without my permission.

Leave a Reply