Op reis | Een prachtig dorpje aan het Gardameer

Een paar weken geleden hebben we een top meivakantie gehad in Italië. Peschiera del Garda is één van de kleine dorpjes die we hebben bezocht met  een prachtig uitzicht over het Gardameer.

Een klein dorpje, maar perfect voor een dagje uit met kinderen. Peschiera del Garda behoort volgens ons tot één van de mooiste dorpjes aan het Gardameer. Het ligt direct aan het Gardameer en is prima met de auto bereikbaar. Parkeren kan het best in het centrum of in de nabije omgeving (gratis bij witte strepen en betaald v.a. €1.50 per uur bij de blauwe strepen). Hier tref je diverse art-craft en souvenirwinkeltjes aan met ijssalons en lekkere Italiaanse cuisine restaurants.

In centrum op de heuvel heb je een magnifiek uitzicht over het meer en vind je een speeltuin tussen de karakteristieke hoge Italiaanse cipresbomen. Er is een mogelijkheid om de stad vanaf het water te bewonderen met een boottocht (€8 per persoon).

Uit eten en lunchen kan je met een prachtig uitzicht over het meer op een van de terrasjes van Via Ottellio. Een van restaurant die ik kan aanbevelen is: Mamma Mia pizza! Je geniet hier van prachtig uitzicht op het water met heerlijke streekgerechten zoals pasta in tomatensaus met verschillende vissoorten uit het Gardameer, mosselen en andere schelpdieren en natuurlijk verse pizza’s.

Op deze foto’s heeft Lotus een setje uit de zomercollectie van Pimsa kidswear aan. Het Nederlandse merk met zachte basics voor kinderen van 0 tot 5 jaar. Een prachtige salopette jurk en shirtje met streepjes kan je samen maar ook los van elkaar dragen. Veel items uit de collectie zijn unisex en perfect voor de kleintjes door de zachte materialen. Deze comfortabele GOTS keurmerk kinderkleding is een echte aanrader!

www.pimsa.nl

Credits: fotografie ©minibelle.nl
Creative Commons-Licentie
All images copyright © 2016-2017 minibelle.nl
Do not copy without my permission

Leave a Reply