Vakantie in eigen land in safaritent!

In de zomervakantie is alles al zo duur, en al helemaal met drie kids! Om die redenen zoeken we het altijd iets dichterbij huis, in Nederland of net over de grens. Dat kan dan ook echt bijzonder voordelig uitpakken, juist als je ruim van te voren gaat boeken.

Het fenomeen safaritenten is heel erg bekend bij de buitenland campings. In de hete zomer is het daar juist altijd zo fijn om buiten te zijn. Het is dan de combinatie wat de vakantie dan zo leuk maakt: de voordeligheid en de kenmerken van het echte kamperen met een tentje samen met de luxe en het gemak van meubilair en sanitair dat je in de safaritent treft.

Vodatent locaties
En nu ook echt in ons land staan super leuke safaritenten van Vodatent op verschillende leuke lokaties. Ook in het prachtige buitenland hebben ze een ruim aanbod. Maar dit keer gingen we echt voor een korte vakantie in eigen land. Diverse campings hebben we bekeken, groot en klein, met zwembad en zonder, met veel natuur of juist dicht bij de grote steden en attractieparken. Camping Emmen in Drente genoot onze voorkeur, dat met name de kleinschaligheid, ruime keuzes in verschillende safaritenten, het verwarmd zwembad en dichtbij leuke attracties en wandelroutes.

Safaritent
Er is genoeg keuzes die je kan maken binnen de Safaritenten van de Vodatent. Als je echt back to basic en voordelig wil gaan, dan zijn er safaritenten zonder sanitair. Voor iets meer krijg je daarbij juist wel wc, douche en warm water. De safaritenten zijn ingericht voor 4 of 6 personen: een ruim tweepersoonsbed en stapelbed(den); een keukenblok die van alle gemakken is voorzien, o.a. koelkast, gaskookplaat en een koffiezetapparaat. Met deze warme zomerse maanden in Nederland is het heel fijn om in zo’n safaritent te verblijven. Binnen is het lekker koel en buiten heb je echt ‘het kampeergevoel’!

Camping Emmen
De kleinschaligheid en de gezelligheid van de camping maakt het echt leuk! De safaritenten staan op de leuke speelweiden met zand, gras en speeltoestellen. Verschillende kleine en grote skelters kan je hier onbeperkt gratis gebruiken en voor de afkoeling kan je gebruik maken van het kleine verwarmde zwembad. Bij het cafe kan je altijd snacks, pizza en gekoelde drankjes halen en voor de volgende ochtend verse broodjes. Onze Yuki ging natuurlijk ook mee, want bij Camping Emmen zijn honden altijd welkom!

Omgeving
In de omgeving is veel te doen voor jong en oud. Hier kan je met je hele gezin fietsen huren of een van de leukste wandelroutes bewandelen.

In 30 minuten rijden an de rand van boswachterij Gieten-Borger ligt zwemvijver ‘t Nije Hemelriek, een prachtig meer midden in het natuurgebied, zoals we dat nog nooit eerder gezien hebben! Voor 6 euro aan parkeergeld kan je hier de hele dag genieten van azuurkleurig helder water en witte zandstranden. Het lijkt net het buitenland, zo bijzonder! Twee meertjes worden omringt door prachtig natuurbos, waar je heerlijke wandelingen kan maken met je hond. Bij het recreatiegebied tref je een restaurant en afhaalkiosk aan. Iets verderop zit DX Adventurepark, dat is een enorm springkussens aquapark v.a. 6 jaar voor kinderen met een zwemdiploma en een begeleider. Hier kan je ook diverse maten kano’s en sups huren. Het was zo leuk en zo bijzonder mooi dat we hier zelfs twee dagen achter elkaar heen zijn gegaan!

We hebben genoten!
Wil je ook voor de volgende zomer de vakantie in een safaritent boeken in eigen land of net over de grens, met sanitair of juist zonder. Met je hond, kinderen of juist een 18+ camping uitzoeken.. kijk hier snel voor het hele aanbod van de Vodatent.

// Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Vodatent //

Leave a Reply