DUURZAAM EN ZACHT VETVIS SS16

Ja, gekke naam, he? Dacht ik ook toen ik die hoorde: Vetvis. In een winkel hier in de buurt zag ik hier heel toevallig een super zachte collectie kleding hangen.

Wat mij toen gelijk opviel was de bijzonder pakkende naam en het vissen-label van uitgesneden karton. Een zeer bijzondere stof dacht ik toen: iets dikkig, apart, soepel en zacht. Het voelde heerlijk aan. Vetvis onstond uit de samenwerking van twee vriendinnen, hun achternamen vormen de merknaam. Net als bijna alle andere kleine handmade merken zijn ze begonnen met het maken van kleding en spulletjes voor hun eigen kinderen met het idee om milieubewuste kleding te maken die nog eens comfortabel zit en niet peper duur is. Met deze passie produceren ze elk seizoen een nieuwe kleinschalige collectie. Ze houden de meeste trends in de gaten en maken gebruik van ecologische en zachte stoffen. Het merknaam is aan de binnenzijde van de stof gedrukt waardoor babys en kinderen geen last meer hebben van die irriterende wasvoorschriftlabeltjes. Alle items uit hun collectie, unisex en basic, zijn goed met elkaar te combineren of met andere merken uit je kast. Ze gebruiken af en toe grappige printjes zoals ‘heldenfiguurtjes’ of de Bretonse streep, dat nu echt de trend is. Korte en lange broekjes, sjaaltjes, topjes en slabbetjes; ze hebben het allemaal in hun nieuwe zomer collectie van 2016. De collecties van Vetvis zijn zowel voor jongens als meisjes te dragen in de leeftijd van 0-4 jaar. Voor Belle heb ik gekozen voor een okergeel topje met een krulrandje en een grappig zakje op de borst met een ‘scheur’-effect. Dit losvallende topje valt door de net iets dikkere stof erg mooi op de schouders, als een nonchalant modelletje. Lotus draagt een soepel vallend maritiem broekje met een sjaaltje erbij. Dit sjaaltje dragen ze om de beurt en is hier erg geliefd. De kleding valt mooi op maat en is langer door te dragen door de bijzondere stof die goed mee rekt en steeds maar weer goed uit de was komt.

De nieuwe zomer collectie van Vetvis is in hun webshop verkrijgbaar. Bij de aankoop van de 3 items krijg je nog eens 10% korting!
Wil je het Vetvisje voelen en bewonderen kom dan gezellig naar de Achtungbaby winkel in Den Haag.

 

IMG_2328
IMG_2273IMG_2297IMG_2319IMG_2474IMG_2503

Leave a Reply