Spelenderwijs leren: Op ontdekkingstocht met het draadloze microscoop ‘ei’

Daar wordt ik zo blij van, van dit soort leerzaam, interactief speelgoed voor kinderen. Je kan hier zoveel mee en het blijft wel jaren boeiend en gaat niet verstoffen in de kast.

Van de online winkel Duidluck met verschillende technische snufjes voor kinderen en volwassenen hebben we een bijzonder ‘ei’ gekregen om uit te proberen; het is de TTS easi scope. Een draadloze microscoop die via de Wifi te verbinden is met je smartphone, tablet of pc.

Ik denk dat dit voor alle kinderen kan leiden tot bijzondere ontdekkingen: Kleine beestjes, blaadjes, je huid of een (mogelijke) hoofdluis zoeken bij je zus of broer J of zelfs het bekijken van een klein lastig splintertje in de vinger. Hoe boomstammen er van heel dichtbij uitzien en hoeveel pootjes een fruitvlieg heeft? Zelfs mijn man was erg enthousiast over! Het microscoop ‘ei’ heeft een heel handig ontwerp en past goed ook in de kleine handjes.

Het ‘ei’ laadt zich op via de usb aansluiting en heeft vier led-lampjes rondom de camera, een focus ring voor het scherpstellen en een handig knopje aan de bovenzijde voor het nemen van een foto. Eerst download je de Xploview app en dan maak je via de Wifi verbinding met het ‘ei’ met behulp van het wachtwoord (overigens is hier geen internet voor nodig maar dient de wifi alleen voor verbinding). Zodra de verbinding is gemaakt kan je alles zien via je smartphone of nog beter via de tablet! Je kan ook direct starten met het maken van foto’s en video’s die automatisch worden opgeslagen op desmartphone/tablet. Onwijs handig want zowel buiten als binnen kan je op afstand dingen vastleggen (10mtr bereik).

TTS easi scope wordt ook vaak gebruikt in het (basis)onderwijs. Voor wat oudere kindjes is het een leerzame tool voor het houden van spreekbeurt of presentatie op school over bijvoorbeeld de natuur (een verbinding kan hierbij tot stand worden gemaakt met het digi-bord).

Het TTS easi scope microscoop ‘ei’ kost €99 en wordt exclusief online verkocht bij Duidluck: www.duidluckonline.nl

 

Spelenderwijs leren: het draadloze microscoop ‘ei'Credits: fotografie ©minibelle.nl

Creative Commons-Licentie
All images copyright © 2016-2018 minibelle.nl
Do not copy without my permission

 

Leave a Reply