Eén van de beste lichtgewicht kinderfietsen: woom bike

Wist je dat je zo’n elke 1-1,5 jaar hoort over te stappen naar een opvolgend model kinderfiets? En de meeste vragen waar je als ouder tegen aanloopt zijn: welk merk, hoeveel inch, hoeveel moet een fiets kosten, hoe groot is een opvolgmodel, hoeveel een fiets moet wegen, met zijwieltjes en/of zonder etc etc?

Gemiddeld rond de 1,5-2 jaar oud begint een kind interesse krijgen in loopfietsen. Dat wordt dan de eerste ‘fiets’ van jouw kind, waar hij of zij, een jaar of anderhalf lekker op rond kan racen met de voetjes op de grond. Deze fietsen hebben nog geen pedalen en zijn ideaal voor peuters.
Daarna rond de leeftijd van 3 jaar gaat een kind naar een grotere fiets: 14 of 16 inch met pedalen en zijwieltjes. Het is echt even wennen want de meeste fietsen in deze categorie zijn zwaar en onhandig. Voor zo’n kleintje kost het dan ook veel energie om überhaupt een paar meter vooruit te gaan. Je hebt natuurlijk van die motorische wonderen zoals Belle die met 3,5 jaar op 16 inch zonder zijwieltjes gelijk goed kon fietsen, maar dat is meer een uitzondering dan een regel. Daar kwam ik met Lotus achter toen ze een 16 inch fiets kreeg en steeds maar huilde telkens wanneer we fijn een rondje gingen fietsen. De fiets van één van de bekende merken in Nederland weegt ruim 10 kg en was gewoon te zwaar voor haar. Lotus is nu 3,5 jaar en wil er nog steeds niet op fietsen. Nou ja, ik heb dus blijkbaar een slechte fiets keus voor haar gemaakt…

Deze week wordt Belle 6 jaar en hoewel ze altijd prima op haar 16 inch fietsje kon fietsen, blijkt het nu opeens te klein te zijn. Om die reden ging ik opzoek naar een groter model. Gezien mijn slechte ervaring met Lotus’ fiets wist ik niet of ik voor 18 of voor 20 inch moest gaan. Er zijn zo verschrikkelijk veel modellen, kleuren, inches, frame hoogtes etc etc dat je het eigenlijk op een gegeven moment niet meer weet…
Wat ik zeker wist is dat ik een lichtgewicht fiets wilde, eentje die ze makkelijk kan besturen, draaien en zelf optillen van het fietsenrek. Daarbij vond ik de hoogte van het frame ook heel belangrijk. Belle is 120 cm lang en de meeste 20 inch fietsen waren voor haar niet geschikt.

Even wat verder zoeken dus dan de bekende merken kinderfietsen in Nederland (die overigens niet altijd de beste hoeven te zijn). Ik kwam terecht bij woom bike kinderfietsen. In eerste instantie schrik je wel even van de prijs, want die ligt gemiddeld iets boven dat wat je misschien verwacht. Maar na het lezen van de specificaties en hun filosofie, denk je er vast anders over.

Een handige zoekoptie op hun website waar je de leeftijd en de lengte van je kind kan invullen, zorgt dit ervoor dat je de beste opties voorgeschoteld krijgt. Voor Belle was dit de woom bike 4, een 20 inch fiets voor de lengte van 115-130 cm waarbij de gehele fiets maar liefst 7.4 kg weegt (zonder pedalen en accessoires)! Dat is voor zo’n fiets vederlicht. De woom bike’s wegen 60% minder dan de nederlandse merkfietsen.

Een basismodel van woom bike 4 kost 419 euro. Daarbij kan je eventueel een keuzes maken voor de accessoires zoals een helm (wat echt een aanrader is!), spatborden en een bagagerek.  Deze duurzame fiets voor de kinderen van 6-8 jaar komt in vijf felle kleurtjes naar keuze, met maar liefst 8 SRAM M4 versnellingen. Het heeft de perfecte zithouding voor een kind, zit zeer kwalitatief in de lak, heeft goede bedrading en is milieuvriendelijk gemaakt.

En wat vind je van het concept dat je de fiets koopt met statiegeld? Hoe bijzonder is dat? woom bike zet zich in voor duurzaamheid en recycling (ook wel ‘remontabele bedrijfsvoering’ genoemd) en: sluit een speciaal lidmaatschap af. Wanneer je de eerste (loop)fiets bij hun koopt en 1,5- 2 jaar later als je kind toe is aan een grotere model, dan stuur je het oudere model kosteloos terug en krijg je 40% korting op jouw volgende aankoop! Zo geniet je langdurig van deze prachtige fietsen. Lees meer over deze service hier.

www.woombikes.com
Nederlandse verkooppunten vindt je hierEén van de beste lichtgewicht kinderfietsen: woom bike

Credits: fotografie ©minibelle.nl

Creative Commons-Licentie
All images copyright © 2016-2019 minibelle.nl
Do not copy without my permission

One Reply to “Eén van de beste lichtgewicht kinderfietsen: woom bike”

Leave a Reply