Vakantiepark Dierenbos, een weekendje weg om niet te vergeten

Zo af en toe hebben we een heerlijk weekendje weg in eigen land. Daar worden de kids zo blij van en wij als ouders kunnen heerlijk ontspannen en opladen! Dit keer gingen we naar het altijd zo gezellige Brabant, het vakantiepark Dierenbos.

Alleen de naam al, vakantinepark Dierenbos, zo bijzonder en uitnodigend. De meiden vroegen gelijk of we dan ECHT naar een dierenbos gaan en tussen de dieren gaan wonen. Niets gelogen want we hebben een fantastisch weekendje weg gehad!

Vakantiepak Dierenbos en ons huisje Damhert 23
Vrijdag, zijn we direct na school weggereden naar het gezellige Vinkel in Brabant. Bij aankomst zagen we gelijk dat het te midden van een prachtig groen gebied staat en langs een klein weggetje naar ons huisje toe zagen we ook al enkel dieren.
In het mooie luxe huisje werden gelijk de kamers en bedden verdeeld. Ons huisje, Damhert 23, had 3 ruime slaapkamers, een mooie living, sauna en… een heerlijke hot tub! Alle bedden waren gedekt en na een paar lekkere snacks uit de cafetaria op het park gingen we snel naar bed. Om morgen uitgerust zoveel mogelijk te kunnen zien en beleven.

Verrassend ontbijt
Om heerlijk langzaam en rustig het weekend op te starten hebben we de ontbijtservice besteld. Stipt om 9 uur werd deze gebracht door de mascotte van het park, de eekhoorn Bo. Wat een verrassing voor de meiden, daar hadden ze het nog de hele dag over! Het ontbijt was zo uitgebreid dat we er zelfs een lunch van hebben konden maken.

AtractiePas en activiteiten op het park
Het Vakantiepark Dierenbos staat bekent om zijn AtractiePas. Daarmee krijg je tijdens je verblijf gratis toegang tot verschillende parken in de regio: o.a. Safariepark Beekse Bergen, Klimrijk Brabant, AquaZoo Leeuwarden, Dierenrijk en nog een paar andere kan je hier vinden. Helaas konden we hier tijdens de lockdown geen gebruik van maken.

Maar op het vakantiepark zelf was zoveel te doen dat we hier niet eens aan hebben gedacht. We gingen vaker naar de boerderij om met konijntjes te knuffelen; in de middag hebben we een uitgebreide rondleiding van de dierverzorger gekregen en konden zelfs hertjes en alpaca’s voeren. Er zijn ook nog pony’s, geitjes en zelfs pauwen op de boerderij.
Het vakantiepark kent een groot gebied waar verschillende speeltuinen staan, maar ook midgetgolf, een zwemvijver, een zandstrand en buiten en binnen zwembaden!
Er staat een geweldig animatieteam voor je klaar met leuke dagelijks activiteiten voor de kinderen. Genoeg te doen dus!

Genieten en ontspannen
In het plaatselijke winkeltje kan je boodschappen doen en in de avond kan je uitgebreid dineren in het restaurant. In verband met lockdown hebben we het besteld in ons huisje, wat eigenlijk best ideaal is met drie drukke kinderen.
En natuurlijk om niet te vergeten, de hot tub! Het duurde wel ‘even’ tot die lekker vol en warm was, maar dan heb je ook iets. Heerlijk!

Helaas breekt dan ook weer de tijd aan om naar huis te gaan. Een laatste rondje langs de dieren, een laatste duik in het binnenzwembad… we komen hier zeker nog terug!

// Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met vakantiepark Dierenbos //

Leave a Reply