SLOW FASHION: SUPERCILIOUS-KIDS

Slow fashion. Right, hummm… eee… nee tot op de dag van vandaag wist ik niet dat deze term überhaupt bestond. Toen ik op de site van de Supercilious-kids een kijkje ging nemen zag ik dit ook op hun website staan en was ik natuurlijk gelijk razend benieuwd wat dit Slow fashion nu precies inhoudt en vooral wat dit voor de kidsfashion industrie betekend.Googelend kwam ik al snel op deze site uit. …’’Slow fashion afficheert zich als duurzaam en hoogwaardig; een alternatief voor de goedkope trendcollecties van Primark en consorten. Centraal staat een tijdloos ontwerp voor een product van hoge kwaliteit dat lang kan meegaan’’… Wacht eens even… is het gewoon niet wat ik, als kidsfashion reporter, ook zo mooi en belangrijk vindt: innovatie in de fashion industrie die verder gaat dan zoveel mogelijk omzet maken en versnellende productie? Ik heb even teruggekeken naar mijn andere blogposts en ze hebben overal de rode draad: duurzaam, tijdloos, vaak unisex, simpele silhouetten en basiskleuren in de ontwerpen. Ik sta absoluut achter deze nieuwe trend, net als de meeste ontwerpers en conceptstores met wie ik samenwerk.

Supercilious-kids is een nieuwe (prematuur)baby-en kinderkledingmerk vanaf maat 40 tot en met maat 116 (0-5 jaar), voor zowel meisjes als jongens. De Supercilious-kidscollectie is in 2015 ontstaan en heeft als visie: Het maken van goede draagbare kleding, die modieus zijn en door het hele jaar heen te dragen zijn door kinderen. Er is volgens hen veel aandacht en liefde aan de stofkeuzes, de draagbaarheid en pasvormen besteed. Daarnaast is over de productieomstandigheden goed nagedacht: het duurzame productieproces vindt plaats in een Nederlandse atelier. Hier wordt niet gewerkt op basis van seizoen collecties maar de collectie is het hele jaar door te koop en hier worden af en toe nieuwe items aan toegevoegd.

Lotus heeft vandaag een te gek setje uitgeprobeerd: Een korte roze broekje met een overslag truitje vergezeld met een heleboel accessoires zoals haarclipje, kroontje en een hoofdband. Het merk valt op maat en biedt het ideale draagcomfort voor je baby. Het setje is zowel voor de zomer als de winter geschikt en makkelijk te combineren: met romper, maillots en/of kniekousen. Er is duidelijk veel aandacht besteed aan de verpakking en labels: alles ziet er perfect uit! En kijk nou eens naar deze origami vouwblaadjes: deze zitten in het neon-roze labeltje. Die heb ik per toeval ontdekt en als je naar de site van Supercilious-kids gaat dan kan je aantal simpele voorbeelden downloaden van een bootje of een vlindertje. Hoe bedenk je zoiets? Naast kinderkleding heeft Supercilious-kids ook houten gekleurde blokjes, babydekens, veren tooien, kroontjes en haarbanden. Heb je een individuele wens, zoals het pompon haarclipje dat Lotus opheeft? Alles is mogelijk!

Neem snel een kijkje in dit geweldige nieuwe duurzame kinderkleding merk en laat je verrassen met 20% korting t/m 1 augustus op de gehele collectie van Supercilious-kids met de kortingscode ‘minibelle’.

slowfashion supercilious-kids kinderkleding kindermodekindermode kinderkleding slow fashion supercilious-kidsslowfashion supercilious-kids kinderkleding kindermodeslowfashion supercilious-kids kinderkleding kindermodeslowfashion supercilious-kids kinderkleding kindermodeIMG_0510slowfashion supercilious-kids kinderkleding kindermodeslowfashion supercilious-kids kinderkleding kindermodeslowfashion supercilious-kids kinderkleding kindermodeslowfashion supercilious-kids kinderkleding kindermode origamiDeze blogpost bevat producten die ik van een merk/bedrijf heb gekregen.

Leave a Reply