These shoes are made for walking: eerste loopschoentjes van Lotus

Eerste BunniesJR loopschoentjes review

Lotus is echt geen baby meer en richting de twee jaar wordt het nu tijd voor nieuwe stevige schoentjes in plaats van babyschoentjes en slofjes. Er zijn zoveel merken en modellen, maar waar moeten eerste schoentjes nu eigenlijk aan voldoen, van welk materiaal moeten ze gemaakt zijn en hoeveel kosten ze? Dit vraagt elke kersverse moeder zich af. Ik deel graag mijn ervaringen hier met jullie…

Lotus is geboren met heupafwijking en omdat zij hieraan geholpen is heeft ze hiervooralsnog niets aan overgehouden.Goede loopschoenen vind ik het belangrijkste van onze gehele garderobe. Door het dragen van de gipsbroek begon ze pas met 17 maanden los te lopen en heeft ze heel lang de schattigste babyschoentjes mogen dragen. Nu stapt en rent Lotus al drie maanden stevig rond en probeert zelfs al een beetje te springen. Het is dus tijd om over te stappen naar de echte kinderschoenen met harde, maar nog steeds de zo belangrijke flexibele zool.

Mijn allereerste advies is om kinderschoenen altijd in een goede kinderwinkel te gaan meten en passen. Veel kleine kinderen hebben een nét te hoge wreef of te smal voetje en niet elk model of merk is daarvoor geschikt. Over een tijdje zal je zien dat sommige merken en modellen als gegoten zitten en kan je overgaan op de online aankopen. Bespaar niet op de kinderschoenen en zoek niet op de goedkoopste merken of modellen. De beste merken van kinderschoenen zijn nu eenmaal duur (rond en boven de 60 euro) en wanneer je wilt besparen, koop dan de beste merken tijdens sale of bij een outlet.

Waar moet je op letten en waar moet een goede loopschoen aan voldoen? Kindervoeten moeten kunnen ademen, dus kies schoentjes van 100% zacht leer, zowel aan de binnen-, als aan de buitenzijde. Als je kindje al paar maanden losloopt is het de tijd voor een hardere iets dikkere, extra buigzame loopzool die net zo flexibel is als eenbabyschoentje waarbij alleen meer stabiliteit en stevigheid wordt gegeven. Bij loopschoenen is de hiel altijd verstevigd en houdt 1 cm ruimte tot de neus van schoenen voor een goede groei-, en loopontwikkeling.

BunniesJR waren de eerste babyschoentjes van Belle, 4 jaar geleden en sindsdien is dit merk één van dè blijvertjes in de kast van mijn meisjes. Voor Lotus heb ik leuke BunniesJR veterschoentjes gekozen met een flexibele zool en glinsterende vlinders aan de zijkanten. Een Flex model (maat 20 t/m 27): Zeer geschikt voor kindjes die los lopen maar nog wel een soepele zool nodig hebben. De schoentjes zijn helemaal van leer en zijn gemakkelijk aan en uit te trekken, want naast de vetersluiting is er ook een rits. BunniesJR kinderschoenen hebben een uitneembaar voetbed met een eigen ‘thuis meet systeem’: Op het voetbed staat een afbeelding van de teentjes, zo kan je het voetje van jouw kindje erop zetten en zo precies zien of het de maat is die je nodig hebt.

Je shopt het model wat Lotus aan heeft hier.
De uitgebreide sale zomercollectie 2017 van Bunnies shop je hier en hier


Jurk: Tiny Cottons | Sokken: Maed for Mini | Shorts ijsjes: CarlijnQ | Blokken: Lilliputiens
Credits: fotografie ©minibelle.nl
Atribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 internationalAtribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 international@minibelle.nl-0624@minibelle.nl-9967a@minibelle.nl-9962Atribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 internationalAtribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 international

Creative Commons-Licentie

 

Leave a Reply