Back to school + DIY

Mijn oudste dochter gaat nu naar groep 3 en dat is best spannend! Samen zijn wij op pad gegaan om de leukste school spulletjes uit te zoeken. En dat is gelukt! Ook gingen we creatief aan de slag met de nieuwe omslag voor schrijftjes, origami boekenleggers en labels.

School
De wekker gaat vroeg en snoezen is er niet meer bij. De ochtendspits; wassen, aankleden, yoghurt eten en vervolgens een ritje van 10 minuten in de bakfiets. Een ‘parkeerplekje’ zoeken. En vervolgens rennen de kinderen al joelend en springend over het plein en de ouders wensen elkaar half wakker een ‘goedemorgen’. Dan gaat om 08.45 de bel. Het is duidelijk, de scholen zijn weer begonnen!

(School)spulletjes
Een nieuwe etui, een krokodillen-liniaal en kleurpotloden in alle kleuren van de regenboog mochten zeker niet ontbreken op zo’n eerste schooldag. Ook viel haar oog op een nieuw rugzakje van Dille & Kamille welke gevuld kan worden met een lekkere lunch voor de overblijf. Stiekem is het voor mij een beetje jeugdsentiment; samen met je mamma schoolspulletjes kopen. De geschiedenis herhaalt zich.

En sentiment vond ik ook in de winkel; een mooi, ouderwets leitje stond naar mij te glimlachen. Zo een waar je met een griffel op kan schrijven, of met een krijtje.

Ik kon het niet laten liggen. Maar wat zou ik er mee gaan doen? Voor een to-do lijstje is het misschien wat klein. En terwijl mijn dochter allerlei moois in de winkel aanwees, viel mijn oog op een metalen klemmetje. ‘Bingo!’ dacht ik. Soms hoef je het zelf niet te bedenken en valt je oog gewoon op het antwoord. Een schroefje door het klemmetje en het leitje heen en hij is bevestigd.

Je kan er nu zoveel meer mee; er lieve kleine berichtjes voor je kinderen op schrijven, er een te lang to-do lijst aan ophangen, maar ook je favoriete kaart, waardoor het leitje net een mooie schilderijtje is. Multifunctioneel en het staat ook zo leuk!

Papier
Nu de scholen weer begonnen zijn, wordt ook het inpakpapier weer vooraan in de winkels gelegd en dat is voor mij zeker geen straf. Mijn creatieve brein raakt geprikkeld; met papier kan je zoveel meer dan alleen inpakken! Denk aan het maken van slingertjes, het vouwen van envelopjes of een hoedje-van-papier.

Bij thuiskomst was het eerst papier-project het inpakken van twee van haar drie schriftjes. De schriftjes waar mijn dochter haar eerste zinnen in zal gaan schrijven zijn stevig van materiaal, maar vragen aan de buitenkant om wat vrolijkheid. Ik ging aan de slag;

Een mooi label erop met naam en iedereen weet aan wie dit schriftje toebehoort. Ook mijn dochter is erg bij met het resultaat.

Samen knipten wij nog velen en velen vierkantjes uit verschillende soorten papier. Van het stevige papier vouwden wij de mooiste origami-hartjes. (DIY pdf voor uitprinten).

De papieren hartjes kan je gebruiken als boekenlegger; schuivend tussen de blaadjes of met een mooi stuk lint eraan

De hartjes kan je natuurlijk ook plakken op een blanco kaart. Maak er dan een mooi poststukje van met lint, tape of zelfs glitters. Het vouwen van een origami hart geeft een heel zen gevoel, dus vouw vooral veel hartjes in allerlei kleurtjes en verspreid de liefde met papier.

Wat-je-nog-meer-kan-doen-met-papier:

  • Tip 1
    een hartje met een lieve boodschap in de lunchbox van je zoon of dochter zal het zeker goed doen.
  • Tip 2
    En als je dan toch met de lunchbox bezig bent; ook een mooie wikkel papier om een broodje voor de overblijf zal je zoon of dochter zeker verrassen! Met een stukje keukentouw er omheen, blijft het papiertje gelijk goed op zijn plek. Een standaard broodje wordt zo omgetoverd tot een kleine feestelijke lunch. Bon appetit!

Fijne schooldagen!!

* Dit bericht is in samenwerking met Dille & Kamille tot stand gekomen. Leuke schoolspulletjes en inpakpapier is te koop in de Dille & Kamille webshop.

Creative Commons-Licentie
All images copyright © 2016-2017 minibelle.nl
Do not copy without my permission

Leave a Reply