De voordelen van Möller’s Omega-3 vetzuren voor ons gezin

Ik denk wel dat iedereen het belang van Omega-3 kent. Het heeft veel voordelen voor baby’tjes, kinderen en volwassenen. Het wordt zelfs ook als dagelijks aanvulling voor honden en katten aanbevolen.

Tegenwoordig is er een enorme keuze in Omega-3 visolie. Visolie is een olie die gewonnen wordt uit vissen. Deze olie is rijk aan de essentiële vetzuren EPA (Eicosapentaeenzuur) en DHA (Docosahexaeenzuur). Deze vetzuren worden niet door het lichaam aangemaakt – je moet ze binnenkrijgen via voeding, zoals vette vis of een supplement. De goede verhoudingen van EPA/DHA zijn erg van belang!

Het is ook goed om verschillende merken van visolie uit te proberen en variëren kan ook geen kwaad. Voor baby’tjes en kleine kinderen is het wel handig om een vloeibare vorm te kiezen en dan liefst met een zacht smaakje zoalsMöller’s Omega-3 Tutti-Frutti.

Möller’s Omega-3 is geen gewone visolie, het is levertraan. Levertraan wordt middels een uniek stoomproces geproduceerd, waardoor olie van de hoogste kwaliteit verkregen wordt. Möller’s Omega-3 is afkomstig van de lever van wilde kabeljauw, duurzaam gevangen bij de Lofoten in Noorwegen.

Möller’s Omega-3 Tutti-Frutti visolie heeft een lekkere smaak, is hoog in omega-3 én vitamine D. Ik geef het gewoon op een lepeltje dadelijk aan mijn kinderen. Ze vinden het lekker smaken!

Voedingswaarde per 5ml (een dessertlepeltje per dag):
Omega 3 vetzuren 1,2 gr.; DHA 0,6 gr.; EPA 0,4 gr.; Vitamine D 10 mcg; Vitamine A 250 mcg; Vitamine E 3 mg. Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor kinderen vanaf 3 jaar en volwassenen: 5 ml (= 1 dessertlepel). Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor kinderen vanaf 6 maanden: 2,5 ml (= 1/2 dessertlepel). Uit zo’n flesje kan je 50 dosis uithalen.

Omega-3 visolie is erg belangrijk voor volwassenen, tijdens de zwangerschap, voor baby’tjes en kinderen. Behalve dat het enorm goed is voor je hersenen, haar, huid, spieren en hart, bevordert het ook het gezichtsvermogen. En wat ik zelf niet wist maar zeker waar, is dat de Omega-3 vetzuren een enorme invloed heeft op het gedrag en leerresultaten van kinderen. Het is ook recentelijk aangetoond dat een goede balans van Omega-1 EPA/DHA in het lichaam kan zorgen voor minder druk gedrag van kinderen, beter concentratievermogen en wordt zelfs aanvullend gebruikt gedurende ADHD-therapie.

// Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Möllers en Mamaplaats //

De voordelen van Möller’s Omega-3 vetzuren voor ons gezin

Leave a Reply