Fietsavonturen in de stad: veilig en leuk!

Net als andere gezinnen met kleine kinderen fietsen we elke dag: Belle en Lotus naar school wegbrengen; naar het werk of boodschappen doen maar ook gewoon door de duinen, natuurgebieden of naar de stad om gezellig te gaan shoppen met zijn alle.

Toen Belle en Lotus klein waren, hadden we altijd voor en achter Thule Yepp fietszitjes voor hun gehad. Oudere modelletjes maar net zo veilig als nu! Meisjes gebruiken nu hun eigen fiets en enkel Lotus zit nog wel eens op de achterzitje, want ja, ze is best wel lui :)) Toen Maen net 9 maanden werd en goed en stevig rechtop kon zitten hebben we alweer de zo vertrouwde Thule Yepp zitjes gekozen: eentje voor en eentje achter op de fiets.

Wwow, wat is er veel veranderd in de tussentijd! De kinderzitjes hebben nu een prachtige kleuren om eruit te kiezen met de mesh bekleding en een zachte zitting. Er is ook echt veel veranderd aan comfort en veiligheid om het nog meer aan strenge eisen te gaan voldoen. De zachte vijfpuntengordel heeft nu super makkelijke en kindveilige magnetische gesp (maar niet te makkelijk voor een kind). De voetsteunen en voetriemen zijn praktisch en makkelijk aan te passen als je kindje groter wordt. Het achterzitje Thule Yepp Nexxt Maxi is snel en gemakkelijk bevestigen op de bagagedrager van uw fiets. Heeft ingebouwde reflector voor meer zichtbaarheid. Makkelijk te reinigen en droog te houden dankzij de waterafstotende materialen van het fietszitje. Het achterzitje kan maximaal 22 kilo kind dragen.

Voor Maen is er dan een voorzitje Thule Yepp Nexxt Mini in de kleur mint, met een fijne en comfortabele pasvorm voor een baby. Er zit ook een handige handgreep op, daarop kan je ook slaapkussentje Nijntje van foam bevestigen. We hebben best wel ene druk leven en Maen gaat overaal mee en valt nog wel regelmatig is slaap op het fiets. Daarmee zo’n kussentje echt ideaal! Het fietszitje kan in een paar seconden geplaatst en verwijderd worden met de universele montagebeugel met snelkoppeling geschikt voor zowel normale als Ahead-stuurpennen. Ontworpen en getest voor kinderen van 9 maanden* tot 3 jaar oud, tot maximaal 15 kg. *Raadpleeg een kinderarts als het kind jonger dan 1 jaar is. 

Meer uitleg en informatie: Het beste fietsstoeltje kiezen | Thule

// Dit artikel in stand gekomen in samenwerking met Thule. Photography by Alina Krasieva //Fietsavonturen in de stad: veilig en leuk!

Leave a Reply