Swearhouse: slow fashion kledinglabel voor kinderen

Ik zou mijn tekstje kunnen beginnen met: ‘…een paar weken geleden is de nieuwe wintercollectie van Swearhouse online gegaan…’, maar dat gaat niet want Swearhouse is anders dan anders. Volkomen Nederlands en totaal niet wat je van de kindermode wellicht zou verwachten. Swearhouse is namelijk een slow fashion kledinglabel voor kinderen, een tegenhanger van bedrijven met snel geproduceerde collecties.

In Nederland wordt een kledingstuk gemiddeld maar 7 keer gedragen en in Amerika, Engeland en Australie is dat getal nog veel lager. Swearhouse wil kleding niet als snelle trend of wegwerpartikel zien en doet met elk item haar best om een zo eerlijk en duurzaam mogelijk product op de markt te zetten. Kwaliteit boven kwantiteit.

De designs zijn allemaal van de hand van Alice Kok, die samen met Bart Baekelandt het label runt. Veel aandacht wordt besteed aan het ontwerpen van kleding die niet seizoens gebonden is en comfortabel zit. Mooie geometrische patronen, grappige all-over prints en zorgvuldig gezeefdrukte bladeren zitten allemaal in de collectie. Elke eerste van de maand wordt er een nieuw item aan de collectie toegevoegd.
Swearhouse laat alle sweaters in Nederland eerlijk produceren, waarbij alle stoffen nog met de hand door Alice worden geprint. Alle stoffen voor haar ontwerpen kiest ze persoonlijk uit en ze dragen bijna allemaal GOTS-keurmerk.

Ben je benieuwd geraakt naar dit sympathieke label, kom dan 12 en 13 november langs op het 100% mama-event in Rotterdam.
Shop je favorites op de website: Swearhouse of doe mee met onze GIVE-AWAY:

Winner: @kidsbrandrep

  • Volg @Minibelle.nl em @Swearhouse op Instagram
  • Like dit bericht en tag minimaal 2 vrienden
  • Kijk op de website van Swearhouse en laat weten welke sweater en in welke maat (3 maanden – 9 jaar) je wil winnen
  • Repost met #minibelle_swearhouse_giveaway voor een extra entry

*Meedoen kan tot en met vrijdag 4 november 2016 12pm CET.
Op zaterdag 5 november 2016 maak ik de gelukkige winnaar bekend op @Minibelle.nl Instagram en op deze blogpost.

Swearhouse: slow fashion kledinglabel voor kinderenSwearhouse: slow fashion kledinglabel voor kinderenSwearhouse: slow fashion kledinglabel voor kinderenSwearhouse: slow fashion kledinglabel voor kinderenSwearhouse: slow fashion kledinglabel voor kinderen
Fotografie: Menno Bouma voor Swearhouse

Leave a Reply