Winters dagje uit: Cool Event Scheveningen

December: Vol met feestdagen, heerlijke weekendjes weg en natuurlijk de kerstvakantie waar wij en de kinderen zo lang naar hebben uitgekeken. Deze winter is er veel te doen en te beleven voor kinderen in Den Haag. Afgelopen weekend zijn we uitgenodigd op het Cool Event in Scheveningen waar we een heerlijke dag hebben beleefd.

Cool Event Scheveningen staat vooral bekend om de gezellige overdekte schaatsbaan in de winter. Maar zelfs wij, Hagenezen wisten niet dat er ook volop andere leuke activiteiten te combineren zijn, zoals een roetsjbaan, het ijssculpturen museum van Sea Life. Warm gekleed, want het weertje was lekker fris, gingen we erop uit.

De overdekte schaatsbaan bevindt zich op het pleintje vlak voor het Kurhaus hotel en is nog geopend tot 21 januari van 10 tot 22 uur. Dus weer of geen weer, er kan altijd op geschaatst worden voor €5,- per dag. Bij de schaatshuur kun je je altijd even omkleden, koffie drinken en de schaatsen voor €4 huren: De allerkleinsten kunnen op de ijsglijders en kinderen vanaf schoenmaat 27 met een gewone schaats. De ijsbaan zelf is al een hele belevenis voor kinderen, maar voor wie schaatsen nog te moeilijk is, zijn er daarom hulp-pinguïns en ijsberen waar ze op kunnen zitten en voortgeduwd kunnen worden. Goed om te weten is dat handschoentjes voor kinderen die zich op de schaatsbaan bevinden, verplicht zijn.

Met vallen en opstaan, maar vooral met veel plezier hebben we fijn geschaatst. Daarna zijn we een hapje gaan eten bij het Italiaanse restaurant La Galleria op de boulevard. Warme chocomelk, een open haard en een heerlijke brunch hebben we daar gehad! Belle en Lotus hebben een uitgebreid kindermenu besteld met als afsluiting een zelf versierd ijsje. Hun dag kon niet meer stuk en ondanks de harde wind en regen wilden ze nog de roetsjbaan proberen.

Vlak voor de La Galleria, bij de Pier bevind zich de roetsjbaan. Een mega hoge ijsbaan waar je met een band vanaf kan. Voor €3 krijg je muntjes voor 5 ritten. Het is geschikt voor jong en oud en kinderen vanaf 4 jaar kunnen gemakkelijk alleen. Zelf onze Lotus van 2 ging erin samen met Belle! Ze hadden veel plezier en hebben het er nog steeds over.

Als afsluiting gingen we naar de Ice Expo (De ijssculpturen expositie). Van 2 december t/m 14 januari kun je de mooiste ijssculpturen bewonderen met ruim 500m2 ijsplezier op het strand naast de Pier. Het was heel leuk maar ook heel erg koud, want het is maar liefst -10C in de speciale Expo tent.

Meer informatie en uitgebreide toegangsprijzen vind je op de website van Cool Event Scheveningen

Credits: fotografie ©minibelle.nl
Creative Commons-Licentie
All images copyright © 2016-2017 minibelle.nl
Do not copy without my permission

 

Leave a Reply