Gezonde en lekkere pannenkoeken voor ontbijt of lunch!

Deze pannenkoeken zijn niet alleen gezond, maar ook super lekker. Zelfs de kinderen lusten die graag!

De afgelopen maand ben ik bewuster en vooral gezonder gaan eten om wat extra kilo’s kwijt te raken. Sommige goede recepten die ik uit het afvalprogramma heb gehaald of zelf heb gevonden zijn hier een echt succes geworden.  Vooral omdat ook de kinderen ze lekker vinden, maar ook omdat het snel en makkelijk te maken is.

Onze kinderen lusten pannenkoeken… haha wie niet! Sinds ik deze havermout pannenkoeken voor ontbijt hebt gemaakt willen ze dan ook niets anders. De meiden eten sinds ze zes maanden zijn elke dag havermoutpap op rijstemelk en dit is dan wel een mooi alternatief voor de afwisseling. Vroeger nam Belle altijd brood mee naar school voor de lunch. Nu wil ze niets anders dan deze havermout pannenkoeken met scheutje stroop.

Variaties met de pannenkoeken die je kan maken is met verschillende soorten zacht fruit;  uit de oven met Hüttenkäse en kruiden of met champignons; honing, stroop of poedersuiker; met yoghurt of kefir… eindeloze mogelijkheden!

Recept voor 6 a 7 pannenkoeken:
120 gr havermoutmeel;
2 eieren;
300 ml spa rood;
1,5 eetlepel zonnebloemolie/kokosolie/olijfolie;
Alle Ingrediënten mengen en laat het geheel 15 minuten rusten. Deze pannenkoeken moet je niet te dun over de hele pan laten uitsmeren en iets langer aanbakken. Bewaar ze in de koelkast voor maximaal 3 dagen.

Leave a Reply