Een cheesecake recept uit het Lilliputiens kookboek

Vrijdag, terwijl Belle op school was, heb ik samen met Lotus een cheesecake gebakken! Heerlijk is die geworden…

“Mijn eerste dessertjes” kookboek van Lilliputiens uit de collectie ‘aan tafel met little chef’ is een prachtige bundel van allerlei lekkernijen: een chocoladetaart, kleine chocolade pralines of mousse, ‘n cheesecake, perencrumble en nog veel meer vindt je hierin. Een echt boek voor kleine koks want zelfs als je nog niet kan lezen kun je via de leuke tekeningen aanwijzingen geven aan je mamma of pappa. De bladzijdes zijn dik en gelamineerd en worden daarom niet vies. Als je een echte Lilliputiens fan ben herken je hierin ook de verschillende bekende figuurtjes uit de collecties. Het boek kost 14,99 euro en je kan het aanvullen met nog divers kookgerei speciaal gemaakt voor kinderen zoals een kookmuts met schort, ei-scheider, cupcake vormpjes en meer.

Recept ‘de cheesecake van Albert’:
250 gr. speculaas koekjes
125 gr. boter
500 gr. plattekaas (kwark), bijv. Skyr
3 eieren
250 ml. slagroom
2 eetlepels bloem
150 gr. suiker

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met boter en leg het bakpapier in de vorm. Laat de rand van het bakpapier ruim over de vorm komen, zo kan je na het bakken de taart gemakkelijk eruit halen.
Smelt nu de boter op een zacht vuur of magnetron. Plet de speculaas met de deegroller tot kleine stukjes. Voeg de gesmolten boter en de stukjes speculaas samen in een kommetje. Giet dit mengsel als eerst in de  bakvorm en druk hem aan met de achterkant van een lepel. Plaats nu de bakvorm in de koelkast.
Klop de plattekaas (kwark) tot het een vloeiend papje wordt. Voeg suiker en bloem toe en roer dit stevig om met een lepel. Voeg drie eieren toe en daarna de slagroom. Mix het tot het een geheel is. Haal de bakvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel er overheen.
Plaats de cheesecake 50 tot 55 minuten in de oven. Laat deze daarna in de oven afkoelen. Zet het nadat het helemaal afgekoeld is nog een uurtje in de koelkast. Haal de cheesecake  uit de bakvorm en versier het met cacao of vers fruit.

Eet smakkelijk!
www.lilliputiens.be

 

Leave a Reply