Gezond en lekker: makkelijke chocolade cakeroll

Gezond en lekker: makkelijke chocolade cake roll

Wie wil dan nou niet, een heerlijke gezonde chocolade cakeroll! De vulling kun je naar eigen smaak aanpassen (maak het met een beetje jam iets zoeter bijvoorbeeld). Om de cake af te maken kan je vlak voor het opdienen gesmolten chocola, noten of yoghurt erover heen doen.

Ingrediƫnten en bereiding:
> 4 eieren (eiwit apart opkloppen)
> 4 el maizena/maismeel
> 1 el cacao
> halve tl baksoda
> 1 el honing/siroop

Meng alle ingrediƫnten en voeg dan het opgeklopte eiwit voorzichtig toe. Bekleed de bakplaat met bakpapier en giet het mengsel hierin. Met behulp van een spatel vorm je een grote rechthoek. Zet dit voor 15 min in de oven op 180 graden.

Maak ondertussen de vulling van 130 gr naturel yoghurt en siroop/honing naar smaak. Haal de cake uit de oven en neem ook het bakpapier gelijk eraf. Rol met behulp van het bakpapier de nog warme cake op in een rol. Laat hem dan even afkoelen. Rol hem uit en voeg de vulling van yoghurt toe. Rol de cake weer in en verpak deze stevig in folie.

De cakeroll is het lekkerst na een nachtje in de koelkast!

Leave a Reply