Zuiderzeemuseum: een gezellige dagje uit voor het hele gezin!

Gisteren zijn we naar Enkhuizen gereisd voor een bezoek aan een buitenmuseum, Het Zuiderzeemuseum! Leuk, gezellig en zeker een aanrader voor een uitstapje tijdens de zomervakantie!

Eenmaal geparkeerd, stapten we op de veerboot die ons binnen een kwartiertje naar het museum bracht. Tijdens het varen hoor je van de gids over al het leuks wat er te beleven is.
Bij aankomst zagen de meiden gelijk de roeibootjes op het IJsselmeer liggen en wilde dolgraag zelf een stukje varen, maar er is nog zo veel te doen en te zien!

Het Zuiderzeemuseum is een klein dorpje uit de periode rondom 1920 waar je samen met de kinderen een kijkje kan nemen in het leven van toen: De kleine knusse huisjes met bedstee en wc’s buiten, de moestuintjes, de kledij en de ouderwetse buitenspelletjes waar de kinderen aan mee kunnen doen en nog zo veel andere verschillende activiteiten.

Belle en Lotus hebben vooral veel lol gehad met op ouderwetse wijze kleding te wassen met wasborden en borstels en het schrobben van de straat. Maar ook het touwspringen en zich verkleden in ouderwetse Enkhuizer klederdracht met klompen was één groot plezier.

In het buitenmuseum beleef je het allemaal: de oude molen en visrokerij met de verschillende winkeltjes als de slagerij, kaasboer, de apotheek en de bakker, een ouderwetse school en zelfs een klein kerkje. Mocht je een beetje trek krijgen dan kom je op de route cafés en een restaurant tegen waar je lekker kan uitrusten.

Tijdens de zomervakantie heeft Het Zuiderzeemuseum verschillende activiteiten voor de kinderen. www.zuiderzeemuseum.nl

Credits: fotografie ©minibelle.nl
Creative Commons-Licentie
All images copyright © 2016-2019 minibelle.nl
Do not copy without my permission

Leave a Reply