Recept: chocolade kersencheesecake

We hebben veel kersen geplukt en omdat het er zoveel zijn, hebben we besloten om er iets lekkers van te maken. Een heerlijke zachte cheesecake met kersen!

Dit heb je nodig voor het deeg:
> 230 gr meel
> 40 gr poedersuiker
> 15 gr cacaopoeder
> 115 gr zachte boter
> 0.5 tl bakpoeder
> 1.5 el cream fresh
> 1 eigeel

Dit heb je nodig voor de kwarkvulling:
> 350 gr Hüttenkäse kwark
> 60 gr suiker
> 1 eigeel
> 1 el maiszetmeel

Dit heb je nodig voor de kersenvulling:
> 150 gr kersen zonder pit
> 1 el maiszetmeel

Bereidingswijze:
Maak een kruimeldeeg met meel, cacaopoeder, bakpoeder en poedersuiker. Voeg zachte boter toe en maak daar een deeg van. Voeg als laatst eigeel en cream fresh bij. Maak er een bolletje van en wrap het in de vershoudfolie. Zet het 15 minuten in de koelkast.
Maak ondertussen een vulling van Hüttenkäse, suiker, eigeel en maiszetmeel. Haal het deeg uit de koelkast en gebruik het grootste deel daarvan (ong. 3/4) om de bakvorm en randen te bekleden. De rest van de deeg even in de vriezer leggen. Giet de kwarkvulling erin. Maak de kersen schoon en meng met maiszetmeel in een aparte kom. Verspreid dat over de kwarkvulling. De randen van het kruimeldeeg vouw je naar binnen. haal het achtergebleven deeg uit de vriezer en rasp dit boven het taartje.

Baktijd: 45 min bij 180 graden.
Goed laten afkoelen en dan pas aansnijden.

 

 

Leave a Reply