WW, het nieuwe Weight Watchers

Op 1 januari 2019 ben ik met het Digital Plan van WW het nieuwe Weight Watchers gestart. Gedurende de eerste paar dagen was het even omschakelen qua boodschappen doen en het ontdekken van de app. Inmiddels heb ik dat allemaal onder de knie en het gaat heel gemakkelijk met het bijhouden van de SmartPoints en het opletten van wat ik allemaal eet.

Het afvalprogramma is niet alleen wanneer je extra kilo’s kwijt wil, maar is ook bedoeld voor een gezonder eetpatroon en lifestyle. In de app beantwoord je eerst een aantal vragen die te maken hebben met jouw doel en eetgewoontes. Hiermee krijg je een paars, blauw of groen plan aangemeten. Ik werk met het blauwe plan waarbij ik per dag 23 SmartPoints heb om te besteden. Daarnaast zijn er nog andere gezonde dingen die ZeroPoints bevatten en elke dag mag eten zoveel als je wil. Denk aan komkommers, worteltjes, diverse fruitsoorten en dat soort dingen.

Inmiddels ben ik al een ruime maand bezig en 3 kg kwijtgeraakt, maar het liefst wil ik nog 3-4 kg eraf! Het gaat natuurlijk niet altijd even vlekkeloos, want soms heb je gewoon geen tijd om goed te ontbijten of boodschappen te doen. Of heb je trek en zit je toevallig in de auto of lekker in de avond op de bank een filmpje te kijken en heb je gewoon trek in iets zouts! Voor dat soort gevallen kan je bij de WW het nieuwe Weight Watchers webshop enkele producten kopen zoals caloriearme chips gemaakt van bonen, proteïne reepjes en wraps en nog veel meer! Ik heb in mijn tas en auto standaard wat liggen voor het geval dat.

Zodra je in de app overzichtelijk bijhoudt wat je eet, gaat het ook makkelijker met het aanleren van nieuwe gezonde eetgewoontes. Voer bijvoorbeeld een bakje chips in en je ziet gelijk – 15 SmartPoint van je dagelijkse hoeveelheid eraf gaan. Dan heb je maar nog 8 SmartPoints op die dag om te eten en dat is best weinig. Dit betekent dat je dan de rest van de dag alleen nog maar fruit/groenten/kip en salade kan eten. Zo ga je hier steeds bewuster mee om.

Ik wil ook graag enkele persoonlijke tips met jullie delen:

 • drink overdag voldoende water 30ml x 1 kg lichaamsgewicht (thee etc tellen niet mee);
 • drink en eet niets tussen 19.00 en 07.00 uur om effectief ‘s nachts af te vallen en geen vocht vast te houden. Begin je dag met een glas water, maar altijd 30 min voor/na het eten. Drink geen water bij het eten;
 • Verdeel de voeding per dag in 5 eetmomenten: ontbijt (250 gr.) – tussendoortje – lunch (250 gr.) – tussendoortje – maaltijd (250 gr.);
 • Weeg jezelf maximaal een keer per week in de ochtend gelijk als je opgestaan bent en vergelijk het resultaat met een week terug. Het is aan te raden om bij het start met het afvalprogramma een boekje bij te houden met het gewicht en diverse lichaamsomtrekken, maar maak ook foto’s in bikini van vooraanzicht/zijkant/achterkant. Maak de foto’s een maand later op dezelfde manier en je zal zeker het verschil opmerken!
 • Maak zoveel mogelijk meal prepping in kleine containers voor elk eetmoment per dag. Zo heb je het overzichtelijk en eet je niet meer dan nodig;
 • Eet als tussendoor geen druiven en geen banaan;
 • Probeer de lunches ‘zwaarder’ in SmartPoints te maken dan de maaltijden.
 • mocht je behoefte hebben aan ‘slechte’ dingen, voer die ook in de app zodat je dit in het overzicht hebt.

Hoe mijn gemiddelde dagelijkse menu er uitziet:  [‘/‘ betekent ‘of’]

 • havermoutpannenkoeken met honing / volle yoghurt met fruit en noten / granola met melk / gezond gebakje.
 • 60 gr noten / 60 gr kaas / 2 mandarijnen / 1 peer / ei
 • 2 x dezembrood met beleg of wraps / bulgur of volkoren rijst of pasta met kip of zalm / kippensoep
 • 60 gr noten / 60 gr kaas / 2 mandarijnen / 1 peer / avocado
 • salade met kip of zalm / mager rundvlees + eventuele resterende SmartPoint

Ik hoop dat mijn tips en WW het nieuwe Weight Watchers jullie kunnen helpen om bewuster en gezonder te leven!

WW, het nieuwe Weight Watchers

 

Leave a Reply