Sportief dagje uit voor het hele gezin in Den Helder

Deze zomervakantie hebben we ons zeker niet verveeld: zoveel gedaan en beleefd. Vlak voordat de vakantie afgelopen was hebben we een ontzettend sportief dagje beleefd in Den Helder.Den Helder staat voor ons bekend als het beginpunt voor een vakantie in het waddengebied, maar dat daar nog zoveel te beleven was als gezin wisten we niet! We zijn heel vroeg op pad gegaan, want om 10 uur stonden we al op De Klimvallei waar ons eerste avontuur begon.

De Klimvallei
Midden in het bosrijke recreatiegebied Mariëndal ligt De KlimVallei, een Eco-Klimpark waar je uitdagende hindernissen met het hele gezin kan aangaan. Het laagste parcours ligt op 4 meter hoogte en het hoogste parcours op 8 meter hoogte. Iedereen vanaf 120 cm hoogte kan meedoen, leeftijd maakt daarbij niet zoveel uit, als je het maar durft! Belle heeft samen met papa een volle 2 uur geklommen en geweldig vonden ze het.

Bij De KlimVallei liggen het Bezoekerscentrum De Helderse Vallei, een kinderboerderij, een openluchttheater, een geweldige uitkijktoren, een boscamping, een fiets en een kanoroute. De KlimVallei is op loopafstand (10 minuten) van de duinen, de zee en het strand.

Ook zijn we gegaan voor de ‘sup trend’. Hier kan je sup’s huren om een uurtje of twee te gaan suppen. Geschikt voor jong en oud en je hebt daarbij amper uitleg nodig. Kindjes vanaf 6/7 jaar kunnen het ook zelf uitproberen en vanaf een jaartje of 3/4 kunnen ze bij een volwassenen op een sup gaan zitten. We zijn heerlijk door het water gegaan en gelukkig niet nat geworden!

Cafe Bom Dia
Na zo’n energetisch en sportieve ochtend lustten we wel een hapje en drankje! Binnen een 8 minuten met de auto ben je direct in het centrum van Den Helder. Gratis parkeren (3 uur) en op aanbevelen van anderen zijn we laat gaan lunchen bij het nieuwe Café Bom Dia. Knus, uitnodigend en een heel gezellig cafe met Portugese specialiteiten. Voor de kinderen hebben ze heerlijke rijkgevulde tosti’s en zelfs een kindercappuccino. We zijn voor het tapasplankje gegaan, met speciaalbier uit de regio en een spannende Red Velvet latte! Alles was meer dan lekker en bijzonder van smaak. We konden niet eerder weg voordat we de lekkere Portugese gebakjes en taartjes uit hadden geprobeerd. De welbekende Pastel da Nata die ik nog ken van een bezoekje aan Lissabon vorig jaar, waren verrukkelijk!

Meer informatie over allerlei activiteiten in de Kop vind je hier: www.dagjeuitindekop.nl

Credits: fotografie ©minibelle.nl
Creative Commons-Licentie
All images copyright © 2016-2020 minibelle.nl
Do not copy without my permission

Leave a Reply