Speelplezier met Lilliputiens voor jong en oud

De zomer schoolvakanties zijn net begonnen en met regenachtige knusse dagen of in de avond is het soms wel eens een uitdaging om onze twee drukke meisjes bezig te houden. Met spelletjes en andere leuke hebbedingetjes kom dan ik steeds vaker uit bij Lilliputiens.

Lilliputiens is met hun tekenfiguurtjes en zachte materialen niet alleen bekend bij de hele kleine kinderen, maar ook hebben ze puzzels, spelletjes en boeken voor kinderen van 4+. Een geweldige kook-lijn voor kleuters hebben we hier al uitgeprobeerd en nu zocht ik naar iets wat kort, gemakkelijk en leuk om voor Belle in de avond samen met ons te kunnen spelen, maar ook om zelfstandig te kunnen doen.

Het Roodkapje-spel ‘Whoo hop’ is echt een leuk en leerzaam spelletje voor jong en oud. Het is makkelijk te spelen en gaat vooral om het trainen in onthouden en is voor de kleine kinderen vanaf 3+. Het heeft diverse moeilijkheidsgraden en wat ik er vooral leuk aan vind is dat het een spel is met een gezamenlijk doel, waarbij ook nog eens iedereen zijn aandeel kan geven: Zo kan Lotus van nog geen twee jaar vooraf het speelbord, dat uit vier puzzelstukken bestaat, vastmaken en de hoofdfiguurtjes onder de kerstbomen doen. Ook al kan ze de regelsnog niet begrijpen, ze kan wel meedoen en helpen met het spel! En wat geweldig is, is dat het spel maar heel kort duurt (nog geen 10 min) en is het daarom op elk moment te doen. Hier zien we een boze wolf en een heel schattig roodkapje en natuurlijk de jager die elkaar proberen in te halen met de bedoeling dat de wolf niet als eerst bij grootmoeder aankomt. De kwaliteit van Lilliputiens is uitstekend en ook hier: mooie stoffen kerstbomen en stevige kartonnen muntjes en speelbord. De gebruiksaanwijzing is duidelijk en in meerdere talen uitgevoerd.

Lilliputiens ‘Whoo hop‘ spel kost €19.80 en is hier verkrijgbaar.


Credits: fotografie ©minibelle.nlAtribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 internationalAtribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 internationalAtribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 internationalAtribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 internationalAtribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 internationalAtribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 internationalAtribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 international
Atribbution-no commercial use-no derivatives-4.0 international

Creative Commons-Licentie
copyright ©minibelle.nl do not copy without my permission

One Reply to “Speelplezier met Lilliputiens voor jong en oud”

Leave a Reply