6 maanden mijlpaal: eerste hapjes en opvolgmelk

Ons beertje Maen is alweer bijna 7 maanden oud. Een nieuwe fase waarin ze steeds bewegelijker begint te worden en andere (bij)voeding krijgt.

Sinds de geboorte kreeg ze flesvoeding, dat vonden we zelf heel fijn en paste bij haar ook heel goed. Precies op haar groei en eigen schema leek ze een tevreden baby. Iedereen kwam aan de beurt om te geven waarbij ook haar grote zussen hier van konden genieten. En nu, 7 maanden later doen ze dat nog steeds heel graag!

Omdat het ons derde kindje is wisten we al wat ons een beetje te wachten stond. We zijn niet zo snel met de hapjes zijn gestart, geen haast en alles op zijn tijd! Toen ze 6 maanden werd begon ik langzaamaan wat fruit en groenten te geven en ben ik gaan kijken naar een opvolgmelk voor 6-12 maanden oude baby’tjes. Dat leek mij een logische overstap want qua prijs is het hetzelfde, maar de samenstelling ervan is net iets anders. Het is aangepast aan behoeftes van 6 maanden oude baby’s die de bijvoeding gestart zijn, maar nog niet volledig met de pot mee eten. Na wikken en wegen kwam ik bij Little Steps®2 opvolgmelk van Nestlé uit. De voeding was makkelijk te vinden in allerlei winkels in de buurt en heeft een ‘mooie’ prijs.

Aan Little Steps®2 opvolgmelk zitten enkele voordelen:

  • Zo zijn extra Vitamine D toegevoegd, wat een pre is. Soms vergeet ik het namelijk weleens te geven!
  • Het bevat enkel plantaardige olie, zonder palmolie.
  • Het blik komt met een afstreepscheepje en is hersluitbaar waardoor het goed tegen invloeden van buitenaf beschermt en is ook nog eens 100% recyclebaar. Het blik kan dus bij het PMD (Plastic of Metalen verpakkingen en Drinkpakken) afval.
  • En het is (voor degene die dat belangrijk achten) Halal gecertificeerd.

Nestlé als producent van de flesvoeding heeft 150 jaar ervaring en heeft ook een handige voedingsschema die je kan volgen. Een blik Little Steps®2 opvolgmelk in de winkels of online kost €9,99 euro. Via deze link kan je het uitproberen voor maar 5 euro!

Alle ingrediënten en voedingswaardes van Little Steps®2 opvolgmelk van Nestlé zijn hier te vinden.

// Dit artikel in stand gekomen in samenwerking me Nestlé //

Credits: fotografie ©minibelle.nl
Creative Commons-Licentie
All images copyright © 2016-2021 minibelle.nl
Do not copy without my permission

Leave a Reply