Een onvergetelijke ervaring: logeren bij BoerenBed

Wow wat een geweldig weekend hebben we gehad! We zijn niet zomaar een weekendje weggegaan, maar hebben een compleet nieuwe ervaring gehad met deze bijzondere en ontspannende familievakantie bij de boerderij in Drenthe ‘De Lange Weide’.

Wat een topconcept is dat van BoerenBed: Een serieuze down-to-earth-vakantie die zowel leuk is voor de kinderen als voor jezelf. Op de website van deze bijzondere reisorganisatie kun je verschillende locaties kiezen van boerderijen in uiteenlopende natuurgebieden in het binnen- en het buitenland. Alles is naar wens samen te stellen: Iets meer luxe en gemak of juist helemaal niet; heb je een hond dan kan die bijna overal mee; en zelfs als je een paard hebt dan kan je die ook op een aantal locaties meenemen! Een ding is zeker, je kan elke dag genieten van de omgeving en van de rust en de kinderen hoor je en zie je eigenlijk weinig, want er is zoveel leuks te doen voor hun!

We hebben een lang weekend (vr-ma) doorgebracht bij een heel bijzondere boerderij in Dwingeloo ‘De Lange Weide’. We hebben ons geen moment verveeld en de kinderen hebben de meegenomen speelgoedzak van thuis niet eens opengemaakt! Bij de aankomst moet je alle spullen naar de tent brengen met behulp van de kruiwagen (hoe leuk is dat, Belle en Lotus wilden maar wat graag meerijden!). We hebben een HeerenBoer-tent gehad met een aparte douche en een hot tub ernaast. Heel luxe maar… de hot tub is hout gestookt dus er is geen moment om je te vervelen, want het vuurtje moet blijven branden!

Alle tenten van BoerenBed zijn van alle gemakken voorzien en in geheel boerenstijl ingericht: Olielampen, kaarsen en een houtkachel (want er is geen elektriciteit!). Er is een woonkamer, 2 slaapkamers met heerlijke bedden, een bedstee voor de kleintjes en een keuken met koud stromend water. Neem vooral niets mee, want alles is aanwezig en als je iets extra’s nodig hebt, kun je dat halen bij de boerenwinkeltjes die dag en nacht openstaan. Vóór de tent vind je nog een houtkachel voor warmte, om eten te maken en water te koken.

Het unieke concept van BoerenBed biedt een ontspannen en onvergetelijk verblijf: Er staan maar enkele tenten ver van elkaar af in een oase van groen en de boerderij is enkel voor de gasten te bezoeken. Zo stond onze tent vlak voor het weiland met paarden en koetjes die daar dag en nacht rondlopen en grazen. Uit de bedstee waar Belle en Lotus samen sliepen kun je de paarden gewoon zien lopen: Heerlijk om zo wakker te worden! Onze hond kon overal loslopen en elke avond kwamen een stel witte konijntjes langs huppelen. Verder zijn hier volop boerenactiviteiten en spelmogelijkheden voor de kinderen: kippen, konijntjes, pony’s, een schaap, twee varkens en zelfs een kalkoen kan je aaien en verzorgen; een grote trampoline en een hele fijne speeltuin met water en zand; diverse skelters, fietsjes en kruiwagens als vervoersmiddel; paard en/of een ponyrijden; hout halen voor het vuurtje; zwemmen en spelen in de hot tub; een heerlijk zelf gemaakte pizza eten en marshmallows roosteren op het open vuur…

Je verblijf is van alle gemakken voorzien: het echte boerenontbijt met vers gebakken brood; fruit en sap wordt gewoon aan jouw tent bezorgd door de boer. En voor de avondeten kan je kiezen uit diverse arrangementen zoals: pannenkoeken bakken; groetensoep of gepofte aardappelen; popcorn maken of een worstje bakken… alles doe je namelijk gewoon zoals vroeger op het open vuur binnen of buiten de tent.

Een onvergetelijk weekendje weg voor zowel ons als voor de kinderen met een unieke ervaring die je niet snel kan vergeten!

Alle prijzen en mogelijkheden kan je bekijken op de website van BoerenBed  www.boerenbed.nl
En hier vindt je onze verblijfslocatie ‘De Lange Weide’ in Dwingeloo.

*In samenwerking met Boerenbed
Credits: fotografie ©minibelle.nl
Creative Commons-Licentie
All images copyright © 2016-2017 minibelle.nl
Do not copy without my permission

2 Replies to “Een onvergetelijke ervaring: logeren bij BoerenBed”

Leave a Reply