Vakantie: bijzondere en onvergetelijke overnachting op de boerderij

Logeren bij de boer op een echte boerderij, een bijzondere ervaring die je mee moet maken! Afgelopen weekend zijn we naar een Belgische boerderij geweest om daar een weekendje te overnachten.

We hebben het weekendje weg wederom via BoerenBed geregeld. Vorig jaar verbleven we bij de Drentse boerderij ‘De Lange weide’ en dit keer zijn we naar de nieuwe lokatie gegaan, een ‘Hoeve Brugge Collection’ vlakbij Brugge.

Kijkboerderij ‘de Pierlapont’ is een echte familieboerderij waarbij de boeren en werknemers veel contact hebben met de gasten en veel over het boerenleven laten zien en vertellen. In de brede weide tussen de paarden en geiten staan drie luxe BoerenBed tenten. De tenten zijn voor 6 personen geschikt en compleet in stijl van het boerenleven ingericht: heerlijke zachte bedden, een stapelbed en een bedstee. Mocht het te fris zijn binnen, dan kunnen de tenten worden verwarmd door een houtkachel die tevens dient als kookplaat. Buiten kan gestookt worden ook met een houtkachel/bbq. Er is geen warm water en geen elektriciteit, maar er is niets gezelliger dan in de avond olielampen en kaarsjes aan te zetten en om de grote tafel spelletjes te doen! Wat het echte boerenleven maakt is dat je vanuit je bed de weide, de paarden en geitjes kan zien en horen.

Mocht je boodschappen willen doen dan er is op 5 min rijden een supermarkt. Als maaltijd kan je een bbq of soep maken op vuur met een kookplaat. Maar de pannenkoeken zijn het lekkerst! Het duurt wel even voordat de pannen heet genoeg zijn, maar dan heb je er ook wat aan want volgens Belle en Lotus zijn dat de lekkerste pannenkoeken die ze ooit hebben gegeten!

Bij aankomst krijg je een kruiwagen tot je beschikking en daar kan je van alles mee vervoeren, zo ook de tassen en koffers. De kinderen vinden deze ritjes met de kruiwagen overigens superfijn. Omdat het een kijkboerderij is, zijn er overdag ook gasten en schoolgroepen. Maar de BoerenBed tenten staan op een privé achter op de weide zodat je daar geen last van hebt. Maar je kan dus altijd naar de hoofdgebouw voor een lekkere ochtend koffie of een ijsje. Er is ook een klein winkeltje met streekproducten en een natuurlijke speeltuin met zand. Van de boerin krijg je bij aankomst ook een rugzakje met een zoekkaart, verrekijker en een ontdekkingspotje. Ze legt je uit dat als je een aangegeven pad volgt, je veel planten, insecten en dieren tegenkomt die op de zoekkaart staan. Onderweg kom je ook verschillende opdrachten en weetjes tegen. Aan het einde van de wandeling is een mini vijvertje met veel luidruchtige kikkers. Er zijn netjes en emmers waarmee je diverse planten en insecten uit het vijvertje kan vissen om te bekijken met de loep op het ontdekkingspotje.

Op de boerderij zelf zijn veel verschillende dingen te zien en beleven: ‘De toer met de boer’ waar je samen in de vroege ochtend op pad gaat met een echte boer om langs alle dieren te gaan, zijn dagelijkse ochtendroutine. De boer verteld met volle trots over de dieren, de voeding en de boerderij en de kinderen mogen helpen met voeren en uitmesten. Er zijn ook schattige kleine pasgeboren kalfjes die je hun melk uit de fles mag geven. De ochtend sluit je af met een ritje over de hele boerderij op een echte traktor. De boer brengt je dan naar de verre weiden waar een trekpaard en de grootste koe van de boerderij staan. Er is ook een maisveld die in de maand juli wordt omgetoverd tot een groot spellen mais-labyrint. Ook kan er op pony’s en paarden worden gereden en de boer legt je uit hoe je een pony moet verzorgen en opzadelen. Op de boerderij zijn ook hooischuren met glijbanen en schommels en een moestuintje!

Het schattigste diertje van de boerderij is Zwartje, een minischaapje. Die is pas 5 weken oud, maar heel speels en ondeugend. Wat de boeren ook doen om het schaapje in haar stal te houden vindt ze altijd haar ontsnappingsroute en huppelt die lekker door de boerderij. Belle en Lotus hadden uren lang plezier met Zwartje!

Maar er zijn ook veel meer andere dieren: ezels, varkens, konijnen, ganzen en een echte pauw!

Een vakantie bij de boerderij is een echte belevenis voor kinderen en volwassenen. De kinderen leren zoveel in die dagen en gaan elke avond voldaan naar bed. En de ouders komen hier tot rust in deze prachtige omgeving.

Deze onvergetelijke vakantie (midweek of weekend) book je via de site van BoerenBed.

*In samenwerking met Boerenbed
Credits: fotografie ©minibelle.nl
Creative Commons-Licentie
All images copyright © 2016-2019 minibelle.nl
Do not copy without my permission

One Reply to “Vakantie: bijzondere en onvergetelijke overnachting op de boerderij”

Leave a Reply